Re: Dohadná položka - nevyčerpaná dovole
No, já to taky vidím poprvé, proto se ptám. Ale teď jsem se dočetla v !Daně a účetnictví!, že náhrada mzdy je daňově uznatelným nákladem ve zdaňovacím období vzniku nároku. To znamená, že je to daňově uznatelné v roce 2006. Dokonce je tady přesně popsaný postup účtování, ale protože si to můžu vykládat mylně, ptám se.
Dovolená se doh.položek neúčtuje - co se do doh.položek účtuje jistě najdete v úč.standartech pro podnikatele č. 017.
A tady píšou, cituji: Tento postup je v souladu s ustanovením odst. 3.11.7 Českého účetního standartu č. 017 Zúčtovací vztahy.
Pokud odebíráte časopis Daně a účetnictví, tak v posledním čísle je obšírný článek Nevyčerpaná dovolená - účtování.
Tak jsem z toho jelen.
Teď do toho čučím a jsem jelen taky! No tedy se divím, že mně na to neupozornil auditor. Bože můj, jako kdyby toho nebylo dost! Jestli ještě budu hlídat čeprání staré dovolené a rozpočítávat na dohadnou položku a na nákladovou ( každý Q je jiný prům. na náhrady), tak mně už fakt odvezou. Jdu volat auditorovi a jdu za říďou, že si všichni musí vybrat dovču letos nebo ať mi přidá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 9. 2006 12:24
Zaměstnanci nevyčerpají celou dovolenou za rok 2006. Dovolenou si mohou vybrat ještě v roce 2007, ale v prosinci 2006 je třeba vytvořit dohadnou položku na nevyčerpanou dovolenou, je to tak?
Děkuji