Re: Dohadná položka - nevyčerpaná dovole
No, já to taky vidím poprvé, proto se ptám. Ale teď jsem se dočetla v !Daně a účetnictví!, že náhrada mzdy je daňově uznatelným nákladem ve zdaňovacím období vzniku nároku. To znamená, že je to daňově uznatelné v roce 2006. Dokonce je tady přesně popsaný postup účtování, ale protože si to můžu vykládat mylně, ptám se.
Dovolená se doh.položek neúčtuje - co se do doh.položek účtuje jistě najdete v úč.standartech pro podnikatele č. 017.
A tady píšou, cituji: Tento postup je v souladu s ustanovením odst. 3.11.7 Českého účetního standartu č. 017 Zúčtovací vztahy.
Pokud odebíráte časopis Daně a účetnictví, tak v posledním čísle je obšírný článek Nevyčerpaná dovolená - účtování.
Tak jsem z toho jelen.
Teď do toho čučím a jsem jelen taky! No tedy se divím, že mně na to neupozornil auditor. Bože můj, jako kdyby toho nebylo dost! Jestli ještě budu hlídat čeprání staré dovolené a rozpočítávat na dohadnou položku a na nákladovou ( každý Q je jiný prům. na náhrady), tak mně už fakt odvezou. Jdu volat auditorovi a jdu za říďou, že si všichni musí vybrat dovču letos nebo ať mi přidá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
22. 9. 2006 12:24
Zaměstnanci nevyčerpají celou dovolenou za rok 2006. Dovolenou si mohou vybrat ještě v roce 2007, ale v prosinci 2006 je třeba vytvořit dohadnou položku na nevyčerpanou dovolenou, je to tak?
Děkuji