Re: peugeot 406 break
I na ojeté auto samozřejmě záruka je:
http://business.center.cz/business/pravo/ochrana_spotrebitele/otazky-odpovedi.aspx
Jen se nevztahuje na vady, které měla věc už v okamžiku prodeje a které odpovídají běžné míře opotřebení. Prorezlý výfuk bohužel splňuje obě tyto podmínky a navíc od okamžiku prodeje uplynul rok, což v nepříznivým podmínkách oddělá i docela dobrý výfuk.
Nedejte na paušální proklamace bazarníků, že na ojeté auto není žádná záruka, ale musíte si uvědomit, že kupujete použitou věc.
Mimo to, po roce provozu už nevyreklamujete ani skryté vady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
26. 9. 2006 18:53
4.6.2005 jsem koupil v autobazaru eso v frýdku místku vozidlo peugeot a v červnu 2006 jsem zjistil ,že mi rachotí výfuk zajel jsem k automechanikovi a zjistil jsem ,že všechny 3 díly výfuku jsou prorezivělé přední a prostřední ze vnitř a zadní z venku .Nechal jsem si prostřední a zadní díl vyměnit ,vyšlo mně to na 7000.-kč .ptám se tedy lze uplatnit reklamaci u autobazaru ( myslím tím 2 letou záruku )