Re: Zahájení podmkání a ŽL
>Dobrý den,
>potřeboval bych informaci. Dne 31.8. jsem ukončil
>prac. poměr a nyní jsem na nemocenské. Rozhodl jsem se, že
>začnu podnikat, tak jsem se dostavil na živnostencký
>úřad a chtěl jsem zahájit podníkání k 1.10. 2006,
>abych mohl dát do nákladů náklady spojené s úpravou
>provozovny, ale s tím, že budu do 30.10. na nemocenské. Jdu
>na operaci. Takže bych začal oficálně s podnikáním
>(příjem tržeb) až od 1.11. 2006. Na živnosteckém úřadě
>však nevěděli zda je to možné ...... . Raději prý mám
>mít na živ. listě začátek podnikání až 1.11. 2006. Tak
>se chci raději poradit, protože ony se nebyly jisté.
>Děkuji za rady a názory.
Já si myslím, že nic nebrání Vám vydat ŽL již teď a Vy fakticky začnete podnikat po ukončení nemocenské. Od toho dne se nahlásíte na správě soc.poj. a zdrav.poj.
>¨
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
27. 9. 2006 16:54
Dobrý den,
potřeboval bych informaci. Dne 31.8. jsem ukončil prac. poměr a nyní jsem na nemocenské. Rozhodl jsem se, že začnu podnikat, tak jsem se dostavil na živnostencký úřad a chtěl jsem zahájit podníkání k 1.10. 2006, abych mohl dát do nákladů náklady spojené s úpravou provozovny, ale s tím, že budu do 30.10. na nemocenské. Jdu na operaci. Takže bych začal oficálně s podnikáním (příjem tržeb) až od 1.11. 2006. Na živnosteckém úřadě však nevěděli zda je to možné ...... . Raději prý mám mít na živ. listě začátek podnikání až 1.11. 2006. Tak se chci raději poradit, protože ony se nebyly jisté.
Děkuji za rady a názory.
¨