Výkon rozhodnutí - srážky ze mzdy

• (neregistrovaný)

2. 10. 2006 13:01

Dobrý den.
    Mám dotaz ohledně usnesení - firmě přišel výkon rozhodnutí o srážkách ze mzdy zaměstnance, ale na usnesení není razítko s datem nabytí právní moci a lze se proti němu odvolat. Máme počkat na nabytí nebo začít srážet ihned?
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 10. 2006 13:11

Iva (neregistrovaný)

Re: výkon rozhodnutí - srážky ze mzdy
      Už jednou jsem to řešila, byl to nárok města. Doporučili mi počkat, až nabyde právní moci.

• 2. 10. 2006 14:46

Petra (neregistrovaný)

Tento případ máme ve firmě také, přikláním se k paní Ivě, počkejte na nabytí pr. moci.

• 2. 10. 2006 15:56

Karel (neregistrovaný)

Razitko tam nebudete mit nikdy, vzdy posilaji novy papir, kde je napsano, ze to rozhodnuti nabylo pravni moci. Dokud ho nemate,musite srazet ale odeslete az po doruceni toho usneseni.

• 2. 10. 2006 15:58

Anna (neregistrovaný)

Dnem doručení rozhodnutí nemá zaměstnanec nárok na výplatu postižené části mzdy. Srážet začít MUSÍTE! Srážky ale budete deponovat na svém účtu a čekat na další zprávy - buď přijde právní moc a vy sražené částky pošlete oprávněnému, nebo přijde zpráva, že se eventuálně rozhodnutí ruší, a pak vrátíte zaměstnanci. Nabytí právní moci se někdy vleče několik měsíců a jak potom budete zdůvodňovat, proč jste nesráželi?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).