Re: Materiál na stavbu - účtování
Já účtuji malou st. firmu už 5-tý rok a materiál účtuji na 501.Vedeme sklady B a evidenci si dělám přes zakázky, do vnitřních předpisů jsem si napsala,že st. materiál je nevážen přímo na stavby a nespotřebovaný vracen zpět dodavateli, který vystaví dobropis.Měla jsem kontrolu FU a bylo to bez problémů.Jen musíte mít software, který vede zakázky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
3. 10. 2006 14:23
Dobrý den,
jsme malé s.r.o.. Poprvé jsme dělali organizovali stavbu (kosm. salon). Chci se zeptat na jaký účet mám zaúčtovat např. nákup prken, hranolů, vzduchot. trubek a jiné věci potřebné na stavbu. Jsem začínající účetní a ve firmě se taková akce dělá také poprvé, takže nemám žádný vzor. Zaúčtovala bych to jako spotřeba materiálu (504/321). Zásoby účtujeme způsobem B. Musím k tomu vést skladovou evidenci nebo to můžu rovnou dát do spotřeby na tu konkrétní akci?
Děkuji za radu