Intrastat - nepřihlášení k registraci

• (neregistrovaný)

5. 10. 2006 15:12

Dobrý den,
    Dovážíme zboží z EU a od začátku roku už jsme dovezli v cel. hodnotě přes 3 mil. Znamená to tedy povinost vést Intrastat? Nebo se tato povinnost vztahuje až na příští rok, kdy začneme vykazovat od ledna měsíční výkazy. Mám ale pocit, že to má být po měsíci ve kterém jsme přesáhli, takže jsme to asi prošvihli. Zjistila jsem to bohužel až teď, a nevím co s tím. Jestli musím zpětně žádat o registraci a všechny výkazy od toho měsíce překročení poslat? Nevím co s tím, asi dostaneme nějakou pokutu, že? Můžete mi prosím někdo poradit, co s tím?
    (Hodnotu 2 mil. jsme přesáhli fakturou, která je z 30.6.06)
    Moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 10. 2006 15:42

Lucie (neregistrovaný)

Re: Intrastat - nepřihlášení k registrac
      Byla jsme na tom stejně, takže Vám můžu snad trošku poradit. Intrastat musíte odevzdávat každy měsít od doby kdy jste v tomjakém měsíci přesáhli tu hranici 2 mil. - u Vás to znamená udělat intrastat za 6, 7, 8 a 9 měsíc. Nejdříve udělejte za září, protože termín už hoří a nahlaste celníkům co se Vám stalo a že to napravíte. Pokuta asi bude, také jsem se ptala a na celnici mi řekli, že to záleží na jejich právním oddělení.

• 5. 10. 2006 15:43

Jana (neregistrovaný)

Děkuji moc - termín odevzdání je 10 kalandářní den v měsíci, že?

• 5. 10. 2006 15:49

Lucie (neregistrovaný)

Ano - právě se s tím patlám, aby to tam měli včas :-)

• 6. 10. 2006 23:01

Míša (neregistrovaný)

Je to tak jak je uvedeno výše, jen ten termín je pouze v případě, že hlášení podáváte fyzicky celníkům, pokud podáváte elektronicky
      tak je termín 12 pracovní den. (může být rozdíl i 4 dnů, pokud Vám do toho vleze so a ne). Já bych se být Vámi obrátila na celníky, popř. firmu, která intrastat zpracovává a ta Vám jistě poradí více.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).