Re: Můžu dát autochladničku do nákladů?
No já nevím. V letošních vedrech si ji koupil, protože pracovali někde "na samotě u lesa", tak tam nechtěli padnout žízní a pít padesátistupňovou vodu už je nebavilo. Je to dostatečný důvod na udržení příjmů??? Diskutovali jsme tu o tom. Říkám, že zaměstnanci dokonce vodu dostanou, ale jestli je to obhájitelné před FÚ, to teda nevím.
Teď možná zase narazím a bude mi otloukána o hlavu neznalost, ale napíšu, čím bych se řídila já: pokud autochladničku je možné považovat za vybavení auta, podobně jako autorádio = uznatelné, nebo naopak pokud je to jen nějaká přenosná krabice = uznatelné, jen pokud je pro zaměstnance. Jako jiné podobné vybavení provozoven, které slouží zaměstnancům (ledničky, vařiče apod.) považuji za daňově uznatelné, ale v případě, že slouží samotnému podnikateli bez zaměstnanců, bych se do výdajů dát neodvážila. Jana F.
Já myslím, že záleží na tom, co si dokážete obhájit. Vybavení kanceláře, aby měly návštěvy kde sedět a podobně určitě ano. Ale občerstvení - to už nevím... To si dáváte do výdajů i to pití :-)? Jana F.
>>>>>>>>>>neznalost, ale napíšu, čím bych se řídila já: pokud
>>>>>>>>>>autochladničku je možné považovat za vybavení auta,
>>>>>>>>>>podobně
>>>>>>>>>>jako autorádio = uznatelné, nebo naopak pokud je to
>>>>>>>>>>jen nějaká přenosná krabice = uznatelné, jen pokud je
>>>>>>>>>>pro zaměstnance. Jako jiné podobné vybavení
>>>>>>************************
>>>>>Ne odpověď ale dotaz !
>>>>>Mají na berňáku ledničky?
>>>>
>>>>pokud si matně pamatuji, tak mají:-) kupují (nebo
>>>>alespoň kupovaly) se z FKSP. pití si musí platit
>>>>pracovníci sami.
>>>>dostačující odpověď? :-D
>>>
>>>Naprosto !!!! A na co je mají???
>>
>>aby mohli po zdárném ukončení kontroly nalévat
>>podnikatelům dostatečně vychlazené šampaňské:-) po
>>nezdárném
>>whisku s ledem na vzpamatování:-(
>
>
>ÚČETNÍM NIC????
účetní zahrnujeme pod kategorii "podnikatel":-)
u nás to bývalo tak: jak se do lesa volá.....takže když nás posadili při kontrole u mrazáků, 13 stupňů, bez vody, čaje....dostali taky prd. ale jinak bylo běžné, když se očekávalo delší jednání nabídnout kafe, čaj, minerálku...abych pravdu řekl, jak je to teď nevím, ale myslím, že stejné:-)
(onehdá jsme museli do účetní nalít i panáka - udělala sek za půl melcku, pojištění nemá, tak jsme ji raděj opili než aby skákala z okna:-(( )
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
8. 10. 2006 21:39
Prosím vás, může si dát živnostník - instalatér, topenář - do nákladů autochladničku?