Re: Můžu dát autochladničku do nákladů?
No já nevím. V letošních vedrech si ji koupil, protože pracovali někde "na samotě u lesa", tak tam nechtěli padnout žízní a pít padesátistupňovou vodu už je nebavilo. Je to dostatečný důvod na udržení příjmů??? Diskutovali jsme tu o tom. Říkám, že zaměstnanci dokonce vodu dostanou, ale jestli je to obhájitelné před FÚ, to teda nevím.
Teď možná zase narazím a bude mi otloukána o hlavu neznalost, ale napíšu, čím bych se řídila já: pokud autochladničku je možné považovat za vybavení auta, podobně jako autorádio = uznatelné, nebo naopak pokud je to jen nějaká přenosná krabice = uznatelné, jen pokud je pro zaměstnance. Jako jiné podobné vybavení provozoven, které slouží zaměstnancům (ledničky, vařiče apod.) považuji za daňově uznatelné, ale v případě, že slouží samotnému podnikateli bez zaměstnanců, bych se do výdajů dát neodvážila. Jana F.
Já myslím, že záleží na tom, co si dokážete obhájit. Vybavení kanceláře, aby měly návštěvy kde sedět a podobně určitě ano. Ale občerstvení - to už nevím... To si dáváte do výdajů i to pití :-)? Jana F.
>>>>>>>>>>neznalost, ale napíšu, čím bych se řídila já: pokud
>>>>>>>>>>autochladničku je možné považovat za vybavení auta,
>>>>>>>>>>podobně
>>>>>>>>>>jako autorádio = uznatelné, nebo naopak pokud je to
>>>>>>>>>>jen nějaká přenosná krabice = uznatelné, jen pokud je
>>>>>>>>>>pro zaměstnance. Jako jiné podobné vybavení
>>>>>>************************
>>>>>Ne odpověď ale dotaz !
>>>>>Mají na berňáku ledničky?
>>>>
>>>>pokud si matně pamatuji, tak mají:-) kupují (nebo
>>>>alespoň kupovaly) se z FKSP. pití si musí platit
>>>>pracovníci sami.
>>>>dostačující odpověď? :-D
>>>
>>>Naprosto !!!! A na co je mají???
>>
>>aby mohli po zdárném ukončení kontroly nalévat
>>podnikatelům dostatečně vychlazené šampaňské:-) po
>>nezdárném
>>whisku s ledem na vzpamatování:-(
>
>
>ÚČETNÍM NIC????
účetní zahrnujeme pod kategorii "podnikatel":-)
u nás to bývalo tak: jak se do lesa volá.....takže když nás posadili při kontrole u mrazáků, 13 stupňů, bez vody, čaje....dostali taky prd. ale jinak bylo běžné, když se očekávalo delší jednání nabídnout kafe, čaj, minerálku...abych pravdu řekl, jak je to teď nevím, ale myslím, že stejné:-)
(onehdá jsme museli do účetní nalít i panáka - udělala sek za půl melcku, pojištění nemá, tak jsme ji raděj opili než aby skákala z okna:-(( )
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
8. 10. 2006 21:39
Prosím vás, může si dát živnostník - instalatér, topenář - do nákladů autochladničku?