Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
9. 10. 2006 10:38
Přijali jsme nového zaměstnance, který uvádí, že má platit alimenty na dítě. Jak se srážkami postupovat papírově správně?
1. Zjistit, jestli se jedná o exekuci na mzdu nebo jenom povinnost platit alimenty.
2. Pokud se jedná o exekuci, informovat soud, který o exekuci rozhodl. Srážet musíme už na základě toho, že o exekuci víme, peníze deponujeme na svém účtu, dokud nám nepřijde rozhodnutí o exekuci na naši firmy. Nebo se to deponování dá nějak legálně obejít, aby výživné bylo posláno hned?
3. Pokud se jedná jenom o povinnost platit alimenty, tak rozhodnutí soudu nepotřebujeme, stačí nám žádost o provádění srážek ze mzdy. Pokud si zaměstnanec žádost nedá, nemůžeme srážet.
4. Pokud zaměstnanec o srážky požádá, co by mělo v žádosti být - nacionále zaměstnance, žádám o provádění srážek ze mzdy na účely výživného v měsíční výši XX Kč ve prospěch nezletilého XY, zasílejte na bankovní účet matky nezletilého XXXX. Stačí takhle, nebo tam musí i který soud mu vyživovací povinnost stanovil a pod jakým číslem jednacím?
Prosím, uvažuju správně, nebo je to jinak? Já mám v ruce zatím jenom dotazník od zaměstnance, ještě jsem s ním nemluvila, zápočtový list mi nedodal a mám pocit, že doteď byl OSVČ, takže ho asi ani mít nebude.
Děkuji :o)