Re: Potvrzení o příjmu na úřad práce
Záleží na tom, kdy dělají na ÚP tzv. uzávěrku k výplatě podpory v nezaměstnanosti.
Doporučuji: Napište zaměstnanci potvrzení, že máte výpatní termín k 28. dni následujícího měsíce, nemá-li tento termín uveden v uzavřené dohodě o pracovní činnosti. Oni si již určitě poradí a nebudou chtít nesmyslně dřív něco, co mít nemůžete. Oúporu v zákoně tento termín nemá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
10. 10. 2006 7:57
Zaměstnávám pár lidí, co jsou evidováni na ÚP, na Dohody o pracovní činnosti. Výplatní termín mám k 28. v měsíce, účetní mi dává výplatní lístky atd. mezi 15. - 20. , včetně vyplněných formulářů na ÚP o potvrzení výši příjmu vydělaného v daném měsíci.
Prozatím bylo vše v pořádku. Přijala jsem ale nového zaměstnance a jemu řekla "jeho úřednice na pracáku", že potvrzení o příjmu jí mosí nosit vždy nejpozději k 6. v následujícím měsíci. Kvůlu jednoho zaměstnance přeci nebudu předělávat výplatní termíny a vše ostatní. Má daná pracovnice ÚP v požadovaném termínu nějakou právní oporu, nebo si to tak prostě jen přeje?
Díky