Dobrý den,
auto zařaďte, můžete uplatnit odpisy z DHM, buď jejich zaúčtováním v podvojku, nebo v DP pokud jste OSVČ v daňové evidenci, výdaje na vozidlo uplatníte podle skutečnosti ( PHM, opravy ) nebo paušálem.
DPH uplatňujete nárokem nebo máte ve vlastní daňové povinnosti, teprve až se stanete plátcem. Př. v červnu překročen obrat pro reg. k DPH , registrace do 15. července, od 1. srpna DPH / vstup i výstup a do 25. září 1. DPH + KH .
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
9. 11. 2016 7:47
Dobrý chtěla jsem se optat.
Pořídili jsme auto k podnikání, (bude výhradně používáno pro podnikání). Koupili jsem ho na úvěr a uvedli i IČO. Je povinnost zařadit auto do obchodního majetku? Co jsem četla když ho zařadím nemohu uplatnit náhrady podle kilometrů, ale mohu buď paušálem nebo skutečnými výdaji.
A jak pak postupovat, když budeme od prosince plátci DPH. Musím DPH uplatnit zpětně od pořízení auta, nebo DPH vést až od prosince. Děkuji za odpověď Jana K.