Re: Registrace na portálu veřejné správy
>Prosím o radu někoho, kdo má zkušenost s registrací na
>PVS
>
>Chtělibychom elektronicky zasílat daňová přiznání,
>není mi ale jasné, jestli se máme přihlásit jako
>"organizace" nebo "zástupce".
>Přiznání bude podepisovat kvalifikovaným certifikátem
>zaměstnanec organizace, který je zmocněný k
>podepisování za společnost.
>Logicky mi připadá, že bychom se měli registrovat jako
>organizace,
>ale mate mě ten text o komrečním využívání :-)))
>
>cituji:
>V případě, že potřebujete využívat služby veřejné
>správy pro komerční účely (jste živnostník,
>zaměstnavatel,...), či pokud potřebujete využívat služby veřejné
>správy pro potřeby jiných subjektů (nadace, charitativní
>organizace,...).
>V obou případech se zaregistrujte jako organizace.
>
> V případě, že potřebujete využívat služby veřejné
>správy jako osoba zplnomocněná zastupovat ve vybraných
>věcech statutární orgány obchodních společností nebo
>jste zplnomocněn zastupovat v dané věci občany a již
>máte přidělený identifikátor zástupce, který jste obdržel
>od odpovídající instituce, zaregistrujte se jako
>zástupce.
>
>Moc děkuji za odpověď
Musíte být zaregistrována jako organizace i jako zástupce- tam jsou potom služby, které budete využívat.Já začínala se sociálkou, to bylo složitější, poté jsem si přidala daně a nyní mám i daňové informační schránky.
>
>
>
>>Prosím o radu někoho, kdo má zkušenost s registrací
>>na PVS
>>
>>Chtělibychom elektronicky zasílat daňová přiznání,
>>není mi ale jasné, jestli se máme přihlásit jako
>>"organizace" nebo "zástupce".
>>Přiznání bude podepisovat kvalifikovaným certifikátem
>>zaměstnanec organizace, který je zmocněný k
>>podepisování za společnost.
>>Logicky mi připadá, že bychom se měli registrovat
>>jako
>>organizace,
>>ale mate mě ten text o komrečním využívání :-)))
>>
.
>Musíte být zaregistrována jako organizace i jako
>zástupce- tam jsou potom služby, které budete využívat.Já
>začínala se sociálkou, to bylo složitější, poté jsem si
>přidala daně a nyní mám i daňové informační schránky.
>>
Děkuji p. Vlaďko, ale pořád mi to není jasné.
1) Máme jenom jeden kvalifikovaný certifikát, a v uživatelské příručce k této aplikaci (která má 40 stran :-)) ) a to v bodě 4. "Registrace" je uvedeno " Použitý certifikát je možné k přihlášení k transakční části PVS použít pouze jednou. Tj. pokud použijete certifikát pro přihlášení jako organizce, nemůžete jej opakovaně použí pro jiný typ dokud si předchozí registraci nezrušíte" :-(((
Jsem z toho jelen.
2) Ale možná budete vědět, co je myšleno tím (u registrace jako zástupce) "a již máte přidělený identifikátor zástupce, který jste obdržel od odpovídající instituce"
Jedná se o identifikátor MPSV na klíči, nebo je to ještě něco jiného?
Děkuji za Vaši trpělivost.
Já mám jen vlastní kvalifikovaný certifikát s identifikátorem MPSV. Přihlašovala jsem se nejdříve jako zástupce a potom jako organizace , a také ty organizace, které mě pověřily k zastupování. Je to už delší čas, takže si to moc nepamatuji, zvládla jsem to sama a poté i rozšíření služby na zasílání DP.
Barbaro, také nevím, registrovala jsem sebe jako zmocněnce a několik (cca 15) firem k přístupu jak na daňový portál - stavy a obraty osobních účtů, tak k elektronickému podávání. Certifikát mám na kartě, a žádný problém to nebyl. Možná moc čtete :-)) Zkuste to, nějak to dopadne :-))) Podání budete podávat přes stránky MF nebo z nějakého programu??
Nezlobte se, to jen, že jsem tam na takovéhle problémy vůbec nenarazila, ale já vlastně pořád spěchám :-)). Pokud přes program - tam jsem firmy na portálu neregistrovala vůbec, registrovala jsem jen sebe (aby byl můj podpis přijat). A podávám různé firmy. Spíš to asi bude i o programu samotném, ten můj to docela zvládá.
Tak držím palce, usnadní Vám to hodně práce. Občas jsem tak rychlá, že odbouchnu něco, co ještě odejít nemělo. (např. dodatečné DPH v odvolací lhůtě) Pak Vám to práci přidělá :-)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
12. 10. 2006 14:52
Prosím o radu někoho, kdo má zkušenost s registrací na PVS
Chtělibychom elektronicky zasílat daňová přiznání,
není mi ale jasné, jestli se máme přihlásit jako "organizace" nebo "zástupce".
Přiznání bude podepisovat kvalifikovaným certifikátem zaměstnanec organizace, který je zmocněný k podepisování za společnost.
Logicky mi připadá, že bychom se měli registrovat jako organizace,
ale mate mě ten text o komrečním využívání :-)))
cituji:
V případě, že potřebujete využívat služby veřejné správy pro komerční účely (jste živnostník, zaměstnavatel,...), či pokud potřebujete využívat služby veřejné správy pro potřeby jiných subjektů (nadace, charitativní organizace,...).
V obou případech se zaregistrujte jako organizace.
V případě, že potřebujete využívat služby veřejné správy jako osoba zplnomocněná zastupovat ve vybraných věcech statutární orgány obchodních společností nebo jste zplnomocněn zastupovat v dané věci občany a již máte přidělený identifikátor zástupce, který jste obdržel od odpovídající instituce, zaregistrujte se jako zástupce.
Moc děkuji za odpověď