Re: živnostník - začátečník
Manželku zaměstnávat nemůžete. Učetnictví Vám zpracovávat může a pokud budete v zisku, můžete použít společné zdanění manželů. Příští rok, až budete mít jasnější představu o výnosnosti Vašeho podnikání, můžete přerozdělit zisk na manželku jako na spolupracující osobu. Musí ale být na sociálce nahlášená jako spolupracující osoba a musí se zaregistrovat, stejně jako vy, na finančáku k dani z příjmu. Pak bude mít stejné povinnosti jako vy. Tedy podat daňové přiznání a přehledy na sociálku a na zdravotku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
12. 10. 2006 20:36
Jsem začátečník - mám nově živn.list na dokončovací práce. Chtěl bych,aby mi účetnictví vedla manželka,která má ale zaměstnání na HPP. Má se ke mě přihlásit na VPP nebo to máme udělat jinak? Prosím poraďte cokoliv, i např.to co mohu dát do nákladů. Začínám a rozkoukávám se :-))) Děkuji