Re: Zvláštní dotaz
Jednalo se zcela ,o zjištění v čem podniká,živnostenské oprávnění,rejstřik Ares a.t.d.
Přitom jsem zjistil,že má několik firem,některé prošly likvidací atd...
Připadá mi zcela přirozené ,že když jsou tyto informace veřejně přístupné na netu,tak tam jsou od toho abych si je mohl prohlédnout.
Rozčílil se jak čertík z krabičky a vyhrožuje.Určitě něco tají.
Tyto informace jsou zveřejňovány právě proto, aby si je kdokoliv mohl zjistit.
Obecně není problém s vyhledáním/zjištěním informací, ale s tím, jak s nimi dále naložíte.
V tomto případě se nejedná o údaje osobního charakteru, takže žádný problém.
Když někdo vyhrožuje policií, je dobré se zeptat, co jí potom řekne. Většinou mu dojde dech.
Spousta podobných informací je opravdu veřejně přístupní i v listinné podobě, tzn. např. kupní smlouvy na Katastru nemovitostí, výpisy z OR, ale i nahlédnutí do sbírky listin v OR. Takže by mi ostrá reakce dodavatele připadala minimálně divná. Nechci být ale paranoidní (už totiž jsem:-)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
13. 10. 2006 9:25
Vážení,je trestné když si vyhledám informace o dodavateli na internetu?Vím ,je do zcela zvláštní dotaz,ale stalo se ,že jsem si vyhledala informace a dodavatele to zcela vyvedlo z míry.
Vyhrožuje policií.
petr.