Re: DPH-restaurace
Pokud prodáváte zboží, které nebude konzumováno v restauraci ("přes cestu"), pak prodáváte s takovou sazbou daně, s jakou jste pořídili (nanuky, čokoláda atd.). Důkazní břemeno je na vás a proto musíte si vést jakousi evidenci takových prodejů. Pokud by jste ale dal např. nanuk na talířek a zákazník by konzumoval v restauraci, pak jde o hostinskou činnost a musí být zdaněno 19 % DPH. Co se týká prodejních cen, tak ty budou stejné v obou případech. Pouze u prodeje "přes cestu" budete odvádět sazbu DPH stejnou jako při nákupu a u konzumace v restauraci odvedete vždy 19 % DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 10. 2006 18:06
Provozuji restauraci. V restauraci je v provozu kuchyň, prodej alkoholických a nealko nápojů, cigaret a sladkostí - čokolády apod. U tržeb z prodeje u všeho je DPH 19% ?