Re: Pronájem §9
Ano to lze, protože tato služba je opět dodána nějakým dodavatelem a neprovádíte ji sama jako osoba, a opět rozpočítáte na byty. Pokuď by se někdo z nájemníků s Vámi nedohodl o částečné úhradě z důvodů, že třeba ten internet nepotřebuje tak Vám tato částka jde samozřejmě do nákladů.
Re: Pronájem §9
Takže jsem také ještě pak vyčetla, že pokud budu já osobně dělat pro ty byty některé služby a sama sobě platit, tak je to ta jiná služba. Ale pokud budu dělat cokoli se týče bytů a rozpočítám to (nebo-li si to vlastně vemu z nájmů) tak je to vše pod §9.
Velice Vám děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 10. 2006 11:08
Koupila jsem dva byty.Půjčila jsem si na ně a splácím bezúročnou půjčku rodičům. Ty byty pronajímám. Vybírám nájemné a zálohy na služby.
Budu tedy danit dle §9. Služby budu fakturovat ve skutečné výši a nájemné vybírám dle skutečnosti - tak jak ho platili bytáku. Co je myšleno v zákoně dalšími službami - abych nemusela mít živnostenský list?
A mohu si dát jako náklad odpis bytů???