Re: Pozde dodana faktura
O nic nejde, DPH můžete klidně uplatnit za 3Q a do daně z příjmů to taky můžete zaúčtovat za r.2006 - předpokládám, že máte kalendářní rok. Jinak pozor na účtování plateb do nákladů jen na základě výpisu - pokud k té platbě nemáte pořádnou smlouvu a ta faktura by nedorazila ani opožděně, neměla byste to vůbec účtovat do daňových nákladů!!
A muzu se jeste zeptat,jak to udelat? Tu fakturu napisu s datumem, ktery patri do III.q. (napr. 1.7.06) a pak ji znova zlikvoduji tou bankou? Ale to tam platbu budu mit dvakrat? Takze tu puvodni platbu(z II.q.) tam dam s minusovou castkou nebo to zrusim nejakym internim dokladem?
Jeste jednou dekuji!
Nevím, jaký účetní program máte a jestli můžete zadávat do starších měsíců. Já bych tu fakturu normálně zadala s těmi daty, která na ni jsou, jen datum UZP bych dala do 3Q - aby mi to program načetl do dph.
Pokud jde o banku, tam je potřeba tu plonkovou platbu spárovat s tou fakturou. Nevím, jestli můžete opravit ten původní zápis. Jestli ne, tak ho stornujte (= totéž, jen s minusovou částkou) a pak ji zadejte znovu jako běžnou platbu faktury. Banka vám musí souhlasit předtím i potom.
Tak jak vám to umožní váš program. Třeba: fa přijetí(vystavení) 2.q., DUZP 3.q., tu první zaúčtovanou úhradu zrušit a zaúčtovat úhradu znovu. Nebo můžete nechat obojí datum 3.q., pokud vám to program vezme a nebude vám hlásit zaplacení před přijetím(vystavením). Nebo...:-) Jde to různě :-) Jana F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 10. 2006 19:49
Dobry den,
potrebovala bych poradit s nasledujicim pripadem...
Ve II.q. jsem mela na vypisu z BU castku, kterou firma zaplatila za reklamu (naklad firmy), ale fakturu k tomu mi nedodali (je s nimi spatna domluva). Zauctovala jsem to jako naklad,ale bez rozdeleni DPH (to ani u banky rozdelit nejde). A ted ve III.q. mi tu fakturu dali (samozrejme s datem, ktere spada do toho minuleho obdobi).Muzu to ted nejakym zpusobem opravit, abych jim DPH mohla odecist v tomto obdobi?
Moc dekuji za odpoved.