Re: Pozde dodana faktura
O nic nejde, DPH můžete klidně uplatnit za 3Q a do daně z příjmů to taky můžete zaúčtovat za r.2006 - předpokládám, že máte kalendářní rok. Jinak pozor na účtování plateb do nákladů jen na základě výpisu - pokud k té platbě nemáte pořádnou smlouvu a ta faktura by nedorazila ani opožděně, neměla byste to vůbec účtovat do daňových nákladů!!
A muzu se jeste zeptat,jak to udelat? Tu fakturu napisu s datumem, ktery patri do III.q. (napr. 1.7.06) a pak ji znova zlikvoduji tou bankou? Ale to tam platbu budu mit dvakrat? Takze tu puvodni platbu(z II.q.) tam dam s minusovou castkou nebo to zrusim nejakym internim dokladem?
Jeste jednou dekuji!
Nevím, jaký účetní program máte a jestli můžete zadávat do starších měsíců. Já bych tu fakturu normálně zadala s těmi daty, která na ni jsou, jen datum UZP bych dala do 3Q - aby mi to program načetl do dph.
Pokud jde o banku, tam je potřeba tu plonkovou platbu spárovat s tou fakturou. Nevím, jestli můžete opravit ten původní zápis. Jestli ne, tak ho stornujte (= totéž, jen s minusovou částkou) a pak ji zadejte znovu jako běžnou platbu faktury. Banka vám musí souhlasit předtím i potom.
Tak jak vám to umožní váš program. Třeba: fa přijetí(vystavení) 2.q., DUZP 3.q., tu první zaúčtovanou úhradu zrušit a zaúčtovat úhradu znovu. Nebo můžete nechat obojí datum 3.q., pokud vám to program vezme a nebude vám hlásit zaplacení před přijetím(vystavením). Nebo...:-) Jde to různě :-) Jana F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
15. 10. 2006 19:49
Dobry den,
potrebovala bych poradit s nasledujicim pripadem...
Ve II.q. jsem mela na vypisu z BU castku, kterou firma zaplatila za reklamu (naklad firmy), ale fakturu k tomu mi nedodali (je s nimi spatna domluva). Zauctovala jsem to jako naklad,ale bez rozdeleni DPH (to ani u banky rozdelit nejde). A ted ve III.q. mi tu fakturu dali (samozrejme s datem, ktere spada do toho minuleho obdobi).Muzu to ted nejakym zpusobem opravit, abych jim DPH mohla odecist v tomto obdobi?
Moc dekuji za odpoved.