Re: zákazník zaokrouhlil při platbě z úč
zapoměl jsem napsat, že vedu DE. Omlouvám se.
účtuji podvojku a dělám to stejně - tedy pokud zaplatí více - míněno v haléřových položkách - dávám 648 a pokud méně - dávám na 548. V takových případech je dobré zvážit, že jakákoliv oprava vyjde dráž než zaúčtování na 648 - s textem haléřové vyrovnání.
Pokud vedete DE, tak je asi nejjednodušší, abyste si opravil Vy původní fakturu zaokrouhlením na tu částku 1330,- a k ní zaúčtoval úhradu. Můžete také rozúčtovat tu jednu úhradu na úhrady dvě a to 1329,2-úhrada faktury a 0,8 jako jiný příjem s vlivem na zisk. Ono v podstatě ani tak nejde o těch pár halířů, ale o to, aby nezůstala faktura trčet v knize pohledávek s přeplatkem,že?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
16. 10. 2006 13:08
Na účet mně přišla úhrada 1 330 Kč. Faktura byla na 1329,20.
Byl to náhodný zákazník.
Prosím jak srovnat banku s fakturou? Já jsem udělal fakturu novou na 1330,-Kč. Je nějaké jednodušší řešení?
Děkuji předem za odpovědi.