Re: Exekuce-poradíte??
- ano chápete správně - platba je deponována na vašem účtě až do vyrozumění o nabytí právní moci
- pokud jeho HM činí 3785 - tj. - ZP a SP, daň neplatí pokud podepsal prohlášení = ČM 3311 Kč. Pokud je svobodný můžete srazit 380 Kč (nezabavitelná částka je 2741 Kč. Pokud je ženatý nemůžete srážet nic, v tomto případě je nutno OSSZ informovat.
Re: Exekuce-poradíte??
Evi, již vím.Jelikož se jedná opojledávku přednostní -2/3. Tj. 570 :3 x 2 = 380Kč, že???
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 10. 2006 14:33
Dobrý den,dnes mi přišel exekuční příkaz na zaměstnance z OSSZ na částku 11 091Kč .Tento zaměstnanec je u nás zaměstnán na 19,5 hodin v týdnu-je veden v evidenci PÚ a jeho HM činí 3785 Kč.
V tomto případě se jedná o pohledávky přednostní.
Prosím pěkně, mohu mu v tomto případě něco strhávat? Pokud ano, můžete mi napsat způsob výpočtu této srážky?
A ještě, jakmám chápat tutovětu:"Plátce mzdy je povinen dnem doručení tohoto Exekučního příkatu příslušné částky mzdy povinného srážet, avšak zadržené částky smí oprávněnému vyplatit, až obdrží od OSSZ vyrozumění,že příkaz nabyl právní moci."
Tozn., že zaměstnanci budu strhávat ze mzdy srážky a až mi příjde, Exekuční příkaz nabylprávní moci, potéje mohu poukázat na účet OSSZ?Chápu to správně?