DHM

• (neregistrovaný)

20. 10. 2006 19:59

Jsme autodopravní firma. Ve vnitřní směrnici máme stanoveno, že nákup nad 1000,- budeme evidovat jako DHM (drobný). Jenže skoro každý náhr. díl do auta stojí přes 1000,-a je toho hrozně moc. Musím opravdu evidovat každý kus? Nebo např. jen varnou konvici, telefony... apod.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 10. 2006 21:42

Luděk (neregistrovaný)

Re: DHM
      Já si myslím, že náhradní díly na vlastní vozový park by jste měli vést na nějakém skladě a teprve až při použití náhradního dílu na opravu vozidla je dát do spotřeby. A pak již o něm přece nevedete žádnou evidenci. Jestli jsem té otázce dobře porozuměl.

• 21. 10. 2006 9:31

Martina (neregistrovaný)

Jsou to ND, které se v opravně rovnou dali do auta, takže rovnou do spotřeby. Vyúčtují nám zvlášt opravu a zvlášť ND.Na sklad vůbec nepřijdou.

• 21. 10. 2006 13:38

Luděk (neregistrovaný)

Tak to nevím proč by jste to měli vézt ND na DHM, přece dostanete fakturu za opravu a tedy jak Vy říkáte ještě jednu fakturu na spotřebované náhradní díly i když jsem se s tím ještě nikdy nesetkal, že by byly dvě faktury, ale budiž. Obě faktury přece dáte ihned na účet 518xxx opravy a udržování.

• 21. 10. 2006 15:21

Zuzik (neregistrovaný)

ND jsou materiálem, který je jednou zabudován a spotřebován. V evidenci drobného majetku si evidujte např. dražší nářadí, přístroje, apod. prostě to, co používáte delší dobu a potřebujete třeba sledovat, kdo je má přidělen, aby je hned někdo nečornul apod.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).