MZDOVÉ!!

• (neregistrovaný)

22. 10. 2006 15:30

prosím,co zadat v programu,iformace k dani -zvl.zp.zdaň,měsíční záloha daně což je 00,15% do 5000tis což je 10,minimálně 20% což je 25,nebo nepočítat daň což je 90???Jedná se o studenta,s podepsaným prohláš.u nás a s výdělkem 1127Kč hrubého!!Prosím poraďte dělám to poprvé!!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 10. 2006 16:07

Jiřka (neregistrovaný)

Re: MZDOVÉ!!
      Měsíční záloha daně = 00. Ale ještě tam někde musíte mít na výběr další ukazatele, např. zda uplatnit či neuplatnit daňovou slevu na poplatníka 600 Kč. V tomto případě bude tedy vypočítána daňová záloha (v tomto případě 12%) a odečtena sleva na poplatníka, výsledná daň bude 0.

• 22. 10. 2006 16:18

ketiv (neregistrovaný)

ano mám slevu na poplatníka to jsem dala že uplatňuje a slevu na studenta to je 1,invalidita ne.takže 00?? Logicky mi to vychází že ty děcka nic nezaplatí na daň jen teď jak to tam zadat aby to bylo dobře.

• 22. 10. 2006 16:28

Jiřka (neregistrovaný)

Jestli jste mně to popsala správně, pak by tam opravdu měla být měsíční záloha s uplatněním daňové slevy na poplatníka 600) a slevy na studenta (200 Kč). Ty se ovšem v tom měsíci celé nevyužijí, protože daň lze odečíst pouze do nuly.
      15% do 5000 by bylo v případě, že by hrubá mzda byla do 5000 Kč a nebylo by podepsané prohlášení. Minimálně 20% by bylo v případě, že by hrubá mzda byla nad 5000 a nebylo by podepsané prohlášení.

• 22. 10. 2006 16:33

ketiv (neregistrovaný)

Jste skvělá všechno si to vytisknu a budu podle toho dělat a ještě prosím mám na DPP pána,který si vydělal za 3 měsíce u nás 17000 hrubého takže to bude25-20%?? pracuje na plný úvazek jinde u nás nemá pod.prohl.díííííííííík

• 22. 10. 2006 17:28

Jiřka (neregistrovaný)

Záleží na tom, kolik jste mu v kterém měsíci zúčtovali hrubého.
      NEPODEPSANÉ prohlášení:
      1) Měísíční mzda do 5000 hrubého = daňový základ se nezaokrouhluje, 15% srážková daň zaokrouhlit na korunu dolů. Je to daň konečná, v zúčtování ani přiznání se tento příjem ani tato dań neuvádí.
      2) Měsíční mzda nad 5000 hrubého. Daňový základ zaokrouhlit na stovku nahoru, daň nejméně 20%.Což znamená, že při dańovém základu do 31000 se celý daňový základ zdaní 20%. Pokud je dańový základ vyšší než 31000, bude to zdaněno dle tabulek, protože v tomto případě je výsledná daň vyšší než kdyby to bylo zdaněno 20%. Každopádně pokud je daněno v tomto režimu (tzn. v režimu nejméně 20%), jde o daň zálohovou a tento člověk je povinen podat přiznání, kde tento příjem a tuto daň uvádí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).