Re: Zase reklamace
Jsem na tom skoro stejně, konvici už mám během půl roku třetí.
Vždy vymění za novou, ale stejné závady ohledně vypínače.
Teď mám znovu třetí konvici v reklamaci, reklamace vyřízená tak, že
mi zase dávají novou. Já ale chci již jinou značku, nebo vrátit peníze, v obchodě mi řekli, že na to mám nárok až při čtvrté reklamaci. Poradí mi někdo?
Děkuji
Re: Zase reklamace
Pokud byla oprava řešena výměnou, pak je vše OK a nezáleží na tom, v jaké lhůtě jste reklamovala. Zkoušení dle ČSN je zákonou podmínkou prodeje, na další postup reklamace nemá vliv. Na novou konvici máte samozřejmě záruku 2 roky od data výměny.
Nicméně - dále píšete, že vám dávají na *opravu* záruku 3 měsíce - šlo tedy o výměnu nebo opravu? Pokud o opravu, pak záruka trvá dál 2 roky od data zakoupení a prodlužuje se o dobu řešení reklamace. Záruka 3 měsíce platí pro pozáruční opravu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
22. 10. 2006 21:59
Reklamovala jsem varnou konvici Eta za 1290,- Kč, koupeno 29.3.05
Důvod reklamace dne 6.6.06: vodoznak odstátý, zavírání se loupe, někdy nevypne.
Reklamace uznaná, dostala jsem novou konvici 26.06.06
Výrobek byl prý řádně vyzkoušen dle ČSN...ble, ble. Na provedenou opravu je poskytována záruční doba 3 měsíce.
Vady se opakují a to stejné!!!. Napsala bych " babo raď" ale raději poprosím pana Gravera. Mohu uplatnit novou reklamaci a do kterého data??