Zase reklamace

• (neregistrovaný)

22. 10. 2006 21:59

Reklamovala jsem varnou konvici Eta za 1290,- Kč, koupeno 29.3.05
    Důvod reklamace dne 6.6.06: vodoznak odstátý, zavírání se loupe, někdy nevypne.
    Reklamace uznaná, dostala jsem novou konvici 26.06.06
    Výrobek byl prý řádně vyzkoušen dle ČSN...ble, ble. Na provedenou opravu je poskytována záruční doba 3 měsíce.

Vady se opakují a to stejné!!!. Napsala bych " babo raď" ale raději poprosím pana Gravera. Mohu uplatnit novou reklamaci a do kterého data??

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 10. 2006 22:49

anonymous (neregistrovaný)

Re: Zase reklamace
      Doufám, že nejsem vedle, ale pokud Vám vyměnili konvici, tak ode dne převzetí opět 2 roky. :-)

• 23. 10. 2006 8:51

Ivana (neregistrovaný)

Jsem na tom skoro stejně, konvici už mám během půl roku třetí.
      Vždy vymění za novou, ale stejné závady ohledně vypínače.
      Teď mám znovu třetí konvici v reklamaci, reklamace vyřízená tak, že
      mi zase dávají novou. Já ale chci již jinou značku, nebo vrátit peníze, v obchodě mi řekli, že na to mám nárok až při čtvrté reklamaci. Poradí mi někdo?
      Děkuji

• 23. 10. 2006 9:07

graver (neregistrovaný)

Pokud byla oprava řešena výměnou, pak je vše OK a nezáleží na tom, v jaké lhůtě jste reklamovala. Zkoušení dle ČSN je zákonou podmínkou prodeje, na další postup reklamace nemá vliv. Na novou konvici máte samozřejmě záruku 2 roky od data výměny.
      Nicméně - dále píšete, že vám dávají na *opravu* záruku 3 měsíce - šlo tedy o výměnu nebo opravu? Pokud o opravu, pak záruka trvá dál 2 roky od data zakoupení a prodlužuje se o dobu řešení reklamace. Záruka 3 měsíce platí pro pozáruční opravu.

• 23. 10. 2006 16:35

jk (neregistrovaný)

Tak to jsem zmatená. Opravdu mám novou, ale v protokolu o opravě je napsáno oprava a záruční doba 3 měsíce. No to je dobrý.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).