Re: dovolená-jak ji počítat
Pracovní poměr trvá od 1.1.2006 a mám jen vybraných 13 dní dovolené bez marodky a neplaceného volna. Jde mi o to jak to vypočítat. Děkuji
Re: dovolená-jak ji počítat
Ještě záleží na tom, zda bezprostředně po skončení nastupujete k jinému zaměstnavateli a nebude tam ani 1 pracovní den přetržky. Pokud nenastupujete k dalšímu zaměstnavateli a nemarodila jste ani jste neměla neplacené volno (aspoň 100 pracovních dní), pak se dovolená z toho důvodu nekrátí a náleží Vám za každý celý odpracovaný měsíc 1/12. Tzn. 20 : 12 x 10 = 16,5 dne (leden až říjen). Pokud bezprostředně nastupujete k dalšímu zaměstnavateli, náleží Vám ještě dvanáctina za listopad, protože jste tam pracovala víc než polovinu měsíce. Tzn. 20 : 12 x 11 = 18,5 dne. 13 dní už jste vyčerpala, takže zbývá zbytek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 10. 2006 9:19
Dobrý den,
ráda bych věděla jak si vypočítat dovolenou pokud ukončim prac. poměr k 20.11. (zhruba)? Mám nárok na 20 dní, vyčerpala jsem 13 dní. A počítá se do toho pokud jsem na nemocenské nebo s dítětem doma §. ? Děkuji