Re: PŘIVYDĚLÁNÍ NA MATEŘSKÉ DOVOLENÉ?
Také jsem na MD a od letoška jsou příjmy k MD neomezené tím, že by nám hrozilo, že přijdem o mateřskou, ale jakmile přešvihnete částku 40000,- (loni) na přehledu na sociálku, budete plátce záloh, pokud budete mít výdělek menší zálohy na soc. neplatíte a zálohy na ZP doplácíte jen z výdělku (nevztahuje se na Vás předpis minimálního ZP), v přehledu na ZP Vám to vyjde, ale musíte si to počítat jako vedlejší činnost dokud jste na MD.
Dobrá
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
23. 10. 2006 11:10
Prosím o radu. Kolik si mohu přivydělat na "mateřské dovolené" abych nepřišla o rodičovský příspěvek, na který mám zatím nárok. Mám živnostenský list, ale bude ještě pochopitelně trvat, než se firma rozběhne. Mám čtyři děti do 15ti let, z toho jedno dítě navštěvuje mateřskou školu jen 4 hodiny denně. Nejmladší dítě budemít čtyři roky v červenci 2007. Musím se zahájením živnosti čekat, až mi skončí státní podpora, nebo si mohu přivydělat do určitého limitu dříve? Jak je to potom s odvody na sociálku a zdrav. pojišťovnu a se zdaněním?
Děkuji za radu.