Re: přivýdělek jako brigádník
To, že chcete uzavřít nějaký pracovněprávní vztah musíte ÚP nahlásit PŘEDEM (třeba 1 den). Poté předložit smlouvu. Na základě pracovního poměru nebo dohody o pracovní činnosti si můžete vydělat měsíčně hrubého maximálně polovinu aktuální minimální mzdy a sjednaný úvazek a odpracovaná doba může být menší než polovina maximálně možné pracovní doby týdně. Např. 19,5 h týdně.
U dohody o provedení práce je hodinové omezení jiné - tam se nesleduje týdenní odpracovaná doba. Ale výdělkové omezení zůstává.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
23. 10. 2006 18:37
Dobrý den,
jsem evidovaný na pracáku a pobírám dávky. Dostal jsem nabídku, že si mohu přivydělat v jedné firmě ve formě brigády. Zajímalo by mě, protože o tom nevím vůbec nic, kolik si mohu vydělat a kolik hodin můžu měsíčně odpracovat jako brigádník, aniž bych přišel o sociální dávky. Můžu být stále veden u úřadu práce? Prosím, poraďte mi někdo. Děkuji Jaromír