Přivýdělek jako brigádník

• (neregistrovaný)

23. 10. 2006 18:37

Dobrý den,
    jsem evidovaný na pracáku a pobírám dávky. Dostal jsem nabídku, že si mohu přivydělat v jedné firmě ve formě brigády. Zajímalo by mě, protože o tom nevím vůbec nic, kolik si mohu vydělat a kolik hodin můžu měsíčně odpracovat jako brigádník, aniž bych přišel o sociální dávky. Můžu být stále veden u úřadu práce? Prosím, poraďte mi někdo. Děkuji Jaromír

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 10. 2006 8:42

jjj (neregistrovaný)

Re: přivýdělek jako brigádník
      POkud sepíšete smlouvu se zaměstnavatelem, musíte tuto smlouvu předložit PÚ a vždy na konci měsíce vyúčtování od firmy, nevím kolik to dnes činí, tuto částku a podmínky Vám sdělí příslušný PÚ.

• 24. 10. 2006 8:51

Líba (neregistrovaný)

Zůstanete v evidenci ÚP pokud vaše DPP nebo DPČ bude do poloviny pracovní doby a do poloviny minimální mzdy. Ovšem jak to ovlivní sociální dávky to vám nepovím, to není moje parketa.

• 24. 10. 2006 22:32

Jiřka (neregistrovaný)

To, že chcete uzavřít nějaký pracovněprávní vztah musíte ÚP nahlásit PŘEDEM (třeba 1 den). Poté předložit smlouvu. Na základě pracovního poměru nebo dohody o pracovní činnosti si můžete vydělat měsíčně hrubého maximálně polovinu aktuální minimální mzdy a sjednaný úvazek a odpracovaná doba může být menší než polovina maximálně možné pracovní doby týdně. Např. 19,5 h týdně.
      U dohody o provedení práce je hodinové omezení jiné - tam se nesleduje týdenní odpracovaná doba. Ale výdělkové omezení zůstává.

• 25. 10. 2006 7:08

Jaromír (neregistrovaný)

Děkuji za reakce, moc jste mi pomohli.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).