Dobrý den,
asi si skutečně vezměte externí účetní a daňové služby, toto je poradna pro jednoduchá řešení v konkrétních případech. Není zde asi prostor odpovídat na desítky otázek v jednom příspěvku s celým spektrem vašeho podnikání, to je na popsání 10 ti stran A4 a kdo by Vám chtěl suplovat práci účetních a daňových poradců ?
ale třeba se Vám do toho někdo pustí ....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
18. 1. 2017 11:27
Mám dotaz ohledně vystavování dokladů v této situaci:
- nejsem plátce DPH
- uplatňuji výdaje procentem z příjmů
- chci prodávat autorské dílo (e-book ve formátu .pdf) přes internet, platby půjdou přes platební bránu (cena do 1 000 Kč), jestli jsem to správně pochopila, budu prodávat licenci?
- musím při prodeji vystavit kupujícímu nějaký doklad? nebo pouze na jeho žádost? a co musí obsahovat? co přesně napsat do předmětu koupě? v jakém zákoně to najdu, co vystavovat za doklad?
- pokud doklad vystavovat nemusím, co bude podkladem do “účetnictví”? stačí výpis z platební brány o přijatých platbách? případně můžu na konci roku vystavit nějaký souhrnný doklad a jaký?
- a jak se změní situace, pokud budu chtít tento e-book prodávat i na Slovensko? podle všeho se budu muset stát osobou identifikovanou k dani – jaký doklad pak vystavovat a co musí obsahovat?
- je pravdou, že když jsem neplátce DPH, tak na faktuře se nesmí objevit žádné částky spojené s DPH ani datum zdanitelného plnění? a to platí, i když budu osoba identifikovaná k dani? znamenalo by to totiž, že můj systém by musel umět rozlišovat, zda se jedná o českého nebo slovenského zákazníka a podle toho generovat odlišné faktury – je to takto nutné nebo můžu pro ČR mít na faktuře DPH 0 a datum zdanitelného plnění, pokud bych byla osobou identifikovanou k dani?
- musí vystavované doklady dodržovat posloupnou číselnou řadu? tj. čísla se nesmí vynechávat?
Učinila jsem stejný dotaz na účetní, ale ta z toho byla zmatená jak lesní včela, tak jsem učnila dotaz na místně příslušný finanční úřad, který mi na nic neodpověděl a místo toho mi poslal seznam daňových poradců. Tak zkouším, jestli to bude vědět někdo tady.Díky za odpovědi