Re: Zaplacená záloha na opravu auta-spěc
Příjmový doklad na 30 tis. zálohu není daňovým dokladem. To je pouze doklad o složení zálohy.
Účtovat o DPH budete až na základě faktury. Je správně, že ve faktuře neodečetli zálohu. K této faktuře vystavili dva příjmové doklady jako doklad o zaplacení: jeden na 30000 a jeden na l644 Kč.
Re: Zaplacená záloha na opravu auta-spěc
Tak jednak si myslím, že příjmový daňový doklad na třicet tisíc být nemůže. A pokud by se tohle pominulo a hlavně, pokud byl příjmový doklad vystaven dřív než faktura, měl by být odečten ve faktuře, takže ta by měla znít na doplatek a na ten už by byl správně příjmový doklad na 1644 Kč.. přece nemůže být doklad na třicet tisíc vystavený např. týden dřív než faktura a považovali bysme ho za úhradu faktury, která v tu chvíli vlastně neexistuje. :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
24. 10. 2006 17:39
Dobrý den,
servisu jsme zaplatili zálohu na opravu auta ve výši 30tisíc vč.DPH. Dostali jsme příjmový doklad, kde je cena bez DPH i DPH.
Teď jsme dostali Fakturu za hotové, kde máme rozepsané položky, které byli opravovány a cena s DPH je 31.644,-Kč.
Příjmový doklad máme vystavený už jenom na doplatek, tj. 1.644,-Kč. Na faktuře není ale nikde záloha odečtena. Doklad za zaplacenou zálohu jsem zaúčtovala i s DPH. Můžu si odečíst zálohu i s DPH, když není na faktuře uvedena a nebo mám raději opravit částku na dokladu bez DPH, kterým jsem platila zálohu?
Doufám, že je můj dotaz aspoň trochu srozumitelný.
Všem moc děkuji za odpovědi.