Uplatnění bonusu na dítě měsíčně - oprava kvůli ročnímu zúčtování

• (neregistrovaný)

7. 2. 2017 21:29

Dobrý den,
    dělám si roční zúčtování daně z příjmu ze závislé činnosti sama a až po předložení potvrzení jsem zjistila, že účetní začala v průběhu roku uplatňovat slevu na dítě, takže bonusy mi byly vráceny každý měsíc. V přiznání uvedla období celého roku, dle výplatnic jsem zjistila, že to bylo to nebylo uplatňováno celý rok,ale jen některé měsíce. Je možná zpětná oprava, tak abych si při ročním zúčtování mohla uplatnit celou odečitatelnou částku na dítě za celý rok a ne jen za pár měsíců? je pro mě lepší, když je částka pak vyplacena jednorázově než každý měsíc ve výplatě, kde to vlastně ani nijak nepocítím. děkuji za info

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 2. 2017 7:13

Hanča (neregistrovaný)

Předpokládám, že si neděláte roční zúčtování, ale podáváte si daňové přiznání na FÚ a účetní Vám nedává přiznání, ale potvrzení o příjmech. No budiž, ale to, že chcete uplatňovat daňové zvýhodnění na dítě jste jí musela na začátku každého kalendářního roku podepsat v Prohlášení poplatníka, nebo ne ?! A Vy jste si neprohlížela každý měsíc výplatní pásku, kde by to mělo být uvedeno? A že byste nepoznala 1 117 Kč na výplatě, se mi taky nezdá. No, nicméně, podejte si DP a tam si uveďte skutečný počet měsíců, kdy máte nárok, to znamená počet měsíců, kdy bylo dítě, o které se staráte a které máte ve společné domácnosti, nezaopatřené.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).