Děkuju :-)
Děkuju vám oběma! Obávala jsem se, že mi potvrdíte tu pesimistickou variantu, ale radši jsem se zeptala.. Pan podnikatel bude mít zase řeči, že nebude mít stravné v nákladech, ale co se dá dělat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
3. 11. 2006 21:01
Prosím, poraďte. Podnikatel byl na služební cestě na druhém konci republiky. První den odjížděl ve 14:30 (tj. cesta ten den trvala 9,5 hod.), druhý den tam byl, třetí den se vrátil v 18:45. Jak počítat stravné? Druhý a třetí den mi jsou jasné - plnou sazbu, tj. max. 165 Kč na den. Ale co ten první den? Zákon o dani z příjmů říká, že daňově uznatelné je "stravné při tuzemských pracovních cestách delších než 12 hodin v kalendářním dnu, pro poplatníky s příjmy podle § 7". Můžu mu za ten první den počítat aspoň těch 69 Kč, když cesta pokračovala bez přerušení i další dny? Nebo za první den nemá nárok vůbec? Děkuji předem za vysvětlení a radu.