Re: osvobození od školného/školky(soc.př
ze zákona o ničem takovém nevím, jedině individuálně že by měla takový předpis školka. ze zákona jsou osvobozeni předškoláci. v naší školce pobírá socku hodně rodičů, a všichni platí.
Re: Hm,
Z vlastní zkušenosti nevím - osvobození opravdu je pro děti, jejichž rodiče pobírají sociální příplatek. Měli by to prokázat školce, takže asi bych do školky zanesla potrvrzení, že mi byl přiznán sociální příplatek (takový ten doipis, co úřad vždycky posílá, když nějakou dávku přizná nebo odebírá), musí se dodat PŘED zaplacením školného, protože zaplacené školné se nevrací. A dál ať si s tím školka poradí, jak umí, vy byste splnila povinnost ohlásit, že máte nárok neplatit školkovné a ředitelka školky ať si s tím poradí, jak umí. Pokud ředitelka nebude chtít spolupracovat, tak bych asi nárok uplatnila doporučeným dopisem, abych měla v ruce, že jsem oznamovala a dokládala.
Re: Hm,
Už jsem tu vyhlášku našla: je to vyhláška 43/2006 ze dne 9.2.2006 - § 6 odst. 5: Osvobozen od úplaty bude zákonný zástupce dítěte, který pobírá sociální příplatek, nebo fyzická osoba, která o dítě osobně pečuje a z důvodu péče o toto dítě pobírá dávky pěstounské péče, a tuto skutečnost prokáže řediteli mateřské školy.
Celá vyhláška je ke stažení ve formátu .pdf tady:
http://www2.msmt.cz/Files/PDF/MJsb020_06x.pdf
Takže já bych postupovala, jak jsem napsala výše - prokázala bych řediteli školy, že pobírám sociální příspěvek, a dál ať si to zařídí, jak uzná za vhodné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
8. 11. 2006 19:56
Dobrý den, prosím kdo ví, jak postupovat, když pobírám soc. příplatek, slyšela jsem, že mám nárok na osvobození od placení školky, ale nevim jak přesně postupovat.
Díky
Jana