Re: Odstupné
Prosím vysvětlete mi, co to je za termín "výpověď dohodou"?
Buď je to výpověď ze strany zaměstnavatele a tam musí být uveden výpovědní důvod a nebo je to dohoda o ukončení pracovního poměru. Pokud je důvod ukončení pracovního poměru podle § 46 odst 1a-c náleží Vám odstupné ať už dostanete výpověď a nebo přistoupíte na dohodu. v jiném případě vám odstupné nenáleží.
Re: Odstupné
Chtějí se mnou ukončit pracovní poměr dohodou-právě mě zajímá jestli tam musí být uveden paragraf,protože jak jsem se dočetla v zákoně na odstupné nemáte nárok pokud jde o hrubé porušení pracovní kázně, nebo nevykonávate práci,tak jak máte,ale na to Vás musí zaměstnavatel písemně upozornit.Bylo mi ústně sděleno,že nemám výsledky jaké bych měla mít, a proto se se mnou rozloučí,ale pokud mi náleží odstupné,nerada bych o něj přišla
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
14. 11. 2006 10:52
Dobrý den, právě se trošku potýkám se svým zaměstnavatelem a dojde zřejmě ke konci roku k ukončení pracovního poměru.Nejen,že mi včera zaměstnavatel vyhrožoval,že pokud nepodepíšu výpověď dohodou ke konci roku,tak mě ve dvouměsíční výpovědní lhůtě nepustí ani o den dříve, ale ještě poznamenal ať nepočítám s tím,že mi dá dobré reference, pokud přistoupím na dohodu dobré reference mít budu.Jsem naprosto udivená pro jakou "pakáž" pracuji. Ale teď k dotazu, odmítla jsem podepsat výpověď danou dohodou, nedostala jsem během roku žádné písemné upozornění,že se mnou zaměstnavatel není spokojený,neporušila jsem pracovní kázeň, ani nic podobného.Tak by mě zajímalo, jestli mám nárok požadovat odstupné ve výši dvou platů, či nikoliv.A zda musí být ve výpovědi od zaměstnavatele uvedený důvod ukončení prac.poměru.
Děkuji předem za všechny odpodědi.