Dobrý den,
Pokud jako soukromé muzeum nejste současně neziskovou organizací, spolkem, atd.. a vybíráte li vstupné za hotové pak samozřejmě podléháte EET. Vstupné, v případě že jej inkasujete je vaší hotovostní tržbou a návštěvník v případě zaplacení má nárok na účtenku. Rentabilita vašeho podnikání není pro EET vůbec podstatná.
Buď podrobte vstupným všechny, nebo dejte vstup bezplatně všem, ať tak či tak, i pokud zaplatí jen někdo hotově musíte vydat EET účtenku.
Dobrý den,
zajímavé pojetí, samozřejmě můžete jít na samou hranu výkladu zákona, :
místo restaurace = založíte dobrovolný spolek ( neziskovou organizaci ) spolku "přátel piva"
koupíte nepojízdné letadlo = zákon hovoří o výjimce z EET z prodejů na palubě letadel, co když z nepojízdného stroje uděláte stánek či bar ? zákon nespecifikuje " že to musí současně létat "
nebo budete vybírat vstupné např. 150,- specifikované jako poplatek za použití toalety = zase toalety jsou z EET vyjmuty
samostatnou kapitolou je tzv. robotická obsluha - ( kávomaty, bagetomaty, atd. ) tedy prodej bez fyzické obsluhy - opět bez EET účtenek, ale kam až lze zajít ? co když budete nabízet párky v rohlíku tzv. samoobslužně ( aneb zákazník zaplatí pouze "poplatek za použití mašiny" - tedy stroje na výrobu párku v rohlíku např. 50,- Kč ale párek si sám vloží do páry - ohřeje, napíchne si sám rohlík a vše poté také zkompletuje - je to bezobslužný prodej který nepodléhá EET - nebo není ?
Ale já jsem to nikdy nenapsal ......??
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
21. 3. 2017 8:54
Provozuji soukromé muzeum a při něm prodejičku suvenýrů. Na ty suvenýry EET mít musím, to vím. Ale dosud jsem měla v prostorách muzea kasičku s nápisem Vstupné dobrovolné. Měla jsem to schválně mimo dohled z prodejničky, aby návštěvníci neměli hloupý pocit, že jim koukám pod ruce, zda něco dali a kolik. Mimochodem - to vstupné dobrovolné v součtu neuhradí ani energie na provoz muzea.
Podlého vstupné dobrovolné EET?