Mně vyšel přeplatek 16 777 Kč, Musíte napsat počty měsíců u dětí - je tam jméno, rodné číslo a další sloupec je počet měssíců prvního dítěte bez ZTP, tak tam napíšete 12, na dalším řádku napíšete druhé dítě a u něho napíšete číslo 1 do sloupce počet měsíců na druhé dítě bez ZTP
Děkuji za reakci. Já jsem první dítě sice uvedla ve výpisu dětí, ale napsala jsem u něj všude 0 měsíců. Manželovi slevu na první dítě odečítali průběžně z výplaty, takže si myslím, že takto je to správně. Mělo by to snad být jinak?
A.
> Mně vyšel přeplatek 16 777 Kč, Musíte napsat počty měsíců u dětí - je tam jméno, rodné číslo a další sloupec je počet měssíců prvního dítěte bez ZTP, tak tam napíšete 12, na dalším řádku napíšete druhé dítě a u něho napíšete číslo 1 do sloupce počet měsíců na druhé dítě bez ZTP
Dobrý den,
není možnost a ani nemohu vám to přepočítávat, jen jsem to přečetl a je zřejmé že nevycházíte z relevantního výpočtu, pozor si dejte zejména na úroky z hypotéky = to je odčitatelná položka ( snižuje ZD ) nepleťte si to s daňovou slevou ( uplatní se přímo proti vypočtené dani )
pokud děláte DP přes EPO jediné doporučení je funkce automatických kontrol ( kontrola stránky a kontrola celková před odesláním )
a k doplnění - přišel příspěvek na daňovou slevu na děti : si vyplníte 1. dítě 12 měsíců ( celý rok ) 2. dítě od měsíce data narození
Skvělé, moc jste mi pomohl. Evidentně jsem dělala chybu v tom soupisu dětí. Děkuji velice :-)
> Dobrý den,
> není možnost a ani nemohu vám to přepočítávat, jen jsem to přečetl a je zřejmé že nevycházíte z relevantního výpočtu, pozor si dejte zejména na úroky z hypotéky = to je odčitatelná položka ( snižuje ZD ) nepleťte si to s daňovou slevou ( uplatní se přímo proti vypočtené dani )
> pokud děláte DP přes EPO jediné doporučení je funkce automatických kontrol ( kontrola stránky a kontrola celková před odesláním )
> a k doplnění - přišel příspěvek na daňovou slevu na děti : si vyplníte 1. dítě 12 měsíců ( celý rok ) 2. dítě od měsíce data narození
Moc děkuji, velmi mi to pomohlo, dělala jsem chybu v tom soupisu dětí a teď jsem konečně prozřela :-)
> Mně vyšel přeplatek 16 777 Kč, Musíte napsat počty měsíců u dětí - je tam jméno, rodné číslo a další sloupec je počet měssíců prvního dítěte bez ZTP, tak tam napíšete 12, na dalším řádku napíšete druhé dítě a u něho napíšete číslo 1 do sloupce počet měsíců na druhé dítě bez ZTP
Máte pravdu, už jsem to napravila a poděkovala jsem i paní výše. Každopádně i vás příspěvek napomohl mému prozření. Nepochybně jsem stejnou chybu udělala už v loni, takže nezbývá než přiznat si vlastní omylnost a radovat se z toho, že jsou na světě lidé, kteří mi dopomohli svými ochotnými a rychlými radami k tomu, abych se v budoucnu nepřipravovala o peníze.
> Dobrý den,
> děkuji ale více Vám pomohla paní nade mnou, uplatněte si děti a budou peníze - ať se Vám daří.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 3. 2017 9:25
Dobrý den, vyplňuji manželovo daňové přiznání a nemohu pochopit konečný výsledek (dle mého názoru nízký přeplatek). Mohl by mi prosím někdo poradit, jak to funguje, popř. zda jsem někde neudělala chybu?
Máme dvě děti, jedno si manžel nechává odečítat z daní průběžně, druhé se narodilo v prosinci, uplatňujeme jej tedy nyní.
Máme hypotéku - úhrn zaplacených úroků 35 767 Kč
Školkovné 9 900 Kč.
Úhrn zúčtovaných příjmů 447 185 Kč
Pojistné 152 041 Kč
Základ daně 599 226 Kč
Skutečně sražená daň 51 726 Kč
Vratka na dani vyšla v online daňovém portálu na 3 373 Kč, z čeho 1 417 Kč je daňové zvýhodnění na dítě. Očekávala bych ale že zbývající částka bude ve výši 15 % z daňových slev (tj. úroky z hypotéky + školkovné - dohromady 45 667 Kč), čili 6 850 Kč. Proč to tak nefunguje? Nemyslím si, že na manžel zaplatil na daních tak málo, aby neměl na slevu nárok.
Díky moc
Ajja