Dekuji za odpoved.
Povinnost mam tedy jen podat prehled na pojistovnu a socialni spravu, nikoliv danove priznani na FU??
Jeste mam maly dodatek: tyto prehledy se museji podavat na pobocky v miste trvaleho bydliste? Daji se zaslat postou?
Dekuji
Dobrý den,
pokud nemáte daň. ztrátu a současně příjmy nad 15 tis, podat DP na FÚ nemusíte, zda budou vyžadovat přehledy se informujte u svojí ZP a na OSSZ podáváte v místě bydliště na místě příslušných pobočkách, myslím si že lze i poštou. Pravděpodobně přehledy chtít budou, tam se vyplňujte také zda jste hlavní či vedlejší OSVČ a to má vliv na zálohy a zda je vůbec platíte, aby se vám nestalo že vám budou předepsány zálohy SP a ZP v minimální výši na další období pro OSVČ.
Posíláme přehledy SP i ZP normálně poštou a nikdy s tím nebyl problém.
Raději je pošlete, i když v nich budou samé nuly, a i kdyby vám na příslušné instituci tvrdili, že je posílat nemusíte. Jednomu známému před rokem na zdravotní pojišťovně řekli, že nemusí podávat roční přehled OSVČ, když v tom roce neměl z živnosti žádný příjem (neprovozoval ji, ale živnostenský list neměl pozastavený), tak ho nepodal a oni mu napařili tučnou pokutu...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 3. 2017 11:39
Dobrý den,
jsem studentem VŠ. Zároveň mám živnostenský list. V této živnosti jsem ale v roce 2016 neměl žádné příjmy. Musím podávat daňové přiznání finančnímu úřadu i přehledy pojišťovně a sociální správě?
Co a kam do nich mám napsat?
Děkuji