Buďto přestanete být paranoidní a budete svému zaměstnanci normálně zadávat práci, nebo žádného zaměstnance nepřijmete a budete vše i nadále dělat sám. Nic mezi tím mě nenapadá.
Zaměstnanec nerovná se automaticky zloděj a podvodník. Samozřejmě je zde riziko, že zaměstnanec vám přebere kšefty, ale tomu se bohužel nelze se 100% jistotou nijak vyhnout. I kdyby měl v pracovní smlouvě konkurenční doložku, tak pokud to bude podrazák, stejně vám ty kšefty přebere a nic mu v tom nezabrání. Zaměstnance si před nástupem do zaměstnání pořádně prověřte, víc udělat nelze.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Firmy narážejí v novém hlášení: Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
6. 4. 2017 8:42
Dobrý den,
podnikání v IT službách (správa hw/sw/sítí/webů, řešení problému/podpora uživatelů, opravy/instalace/konfigurace,...) se mi rozběhlo natolik, že bych rád zaměstnal brigádníka a některé kšefty přenechal na starosti jemu.
Obávám se ale toho, jakmile brigádník poprvé navštíví klienta, předají si na sebe kontakt, klient se následně s příštím požadavkem obrátí přímo na brigádníka a já o tom ani nemusím vědět, tudíž může šmelit a kšeft si necht pro sebe.
První možností je, aby se klienti obraceli jen na mě, věřit jim v tomto ale nelze.
Další možnost, která mě napadá je, že by musely všechny kšefty, které chci přenechat brigádníkovi přejít přeze mě. Brigádník by se tedy ani nedozvěděl, kdo klient je a zadavatel bych byl vlastně já. Tímto si ale moc nepomohu, protože i tohle bude nějakým způsoběm časově a organizačně náročné.
Napadá Vás nějaké další řešení? Budu vděčný za každý postřeh.
Děkuji, Dvořák