Re: Moc prosím o radu - dědictví, prodej
Přiznám se, že Vašemu dotazu nerozumím - upřesněte momentální status bytu - pokud byl ve vlastnictví Vaší matky, je předmětem dědictví nebo už je ve Vašem vlastnictví ? Byl a je nájemní - co chcete prodávat ? Je nájemní a byla uzavřena smlouva o smlouvě budoucí kupní - můžete postoupit práva z ní třetí osobě za úplatu, ovšem se souhlasem budoucího prodávajícího. Teprve po vyjasnění budou moci odpovědět i odborníci na daně.
Re: Moc prosím o radu - dědictví, prodej
Omlouvám se, napsala jsem to dost zmatečně. Byt je ve vlastnictví státu. matka ho měla v nájmu, s tím, že má smlouvu o smlouvě budoucí o převodu bytu do osobního vlastnictví po tom, co doplatí nějaké rekonstrukce, které byly na bytě provedeny. Já teď buď můžu být nájemcem toho bytu, nebo můžu doplatit ty rekonstrukce a vlastnictví by mělo být převedeno na mě, protože jsem to doplatila. Přenechat nájemní smlouvu můžu, s tím, že přechází na nové nájemníky i smlouva o smlouvě budoucí o převodu vlastnictví. Sama v tom mám trochu zmatek. Děkuji vám za pomoc a radu ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 11. 2006 13:25
Prosím o radu, matka žila v nájemním bytě, po doplacení rekonstrukce by tato nemovitost přešla do jejího vlastnictví na základě smlouvy o smlouvě budoucí o převodu nemovitosti. Byt jsem zdědila. Nebydlím tam ani se tam trvale nezdržuji. Chtěla bych ho prodat. Jaké všechny daně se mne týkají? Daň z převodu nemovitosti, dań z příjmů, ...???? Matka bydlela v bytě déle než pět let, ale já ne a vlastnictví zatím nebylo převedeno. Pokud by bylo převedeno teď po tom, co já doplatím tu rekonstrukci, vztahuje se na to časový test?
Možná je to trochu zmatené, moc prosím o radu, jak to nejlépe vyřešit.