Re: Moc prosím o radu - dědictví, prodej
Přiznám se, že Vašemu dotazu nerozumím - upřesněte momentální status bytu - pokud byl ve vlastnictví Vaší matky, je předmětem dědictví nebo už je ve Vašem vlastnictví ? Byl a je nájemní - co chcete prodávat ? Je nájemní a byla uzavřena smlouva o smlouvě budoucí kupní - můžete postoupit práva z ní třetí osobě za úplatu, ovšem se souhlasem budoucího prodávajícího. Teprve po vyjasnění budou moci odpovědět i odborníci na daně.
Re: Moc prosím o radu - dědictví, prodej
Omlouvám se, napsala jsem to dost zmatečně. Byt je ve vlastnictví státu. matka ho měla v nájmu, s tím, že má smlouvu o smlouvě budoucí o převodu bytu do osobního vlastnictví po tom, co doplatí nějaké rekonstrukce, které byly na bytě provedeny. Já teď buď můžu být nájemcem toho bytu, nebo můžu doplatit ty rekonstrukce a vlastnictví by mělo být převedeno na mě, protože jsem to doplatila. Přenechat nájemní smlouvu můžu, s tím, že přechází na nové nájemníky i smlouva o smlouvě budoucí o převodu vlastnictví. Sama v tom mám trochu zmatek. Děkuji vám za pomoc a radu ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
23. 11. 2006 13:25
Prosím o radu, matka žila v nájemním bytě, po doplacení rekonstrukce by tato nemovitost přešla do jejího vlastnictví na základě smlouvy o smlouvě budoucí o převodu nemovitosti. Byt jsem zdědila. Nebydlím tam ani se tam trvale nezdržuji. Chtěla bych ho prodat. Jaké všechny daně se mne týkají? Daň z převodu nemovitosti, dań z příjmů, ...???? Matka bydlela v bytě déle než pět let, ale já ne a vlastnictví zatím nebylo převedeno. Pokud by bylo převedeno teď po tom, co já doplatím tu rekonstrukci, vztahuje se na to časový test?
Možná je to trochu zmatené, moc prosím o radu, jak to nejlépe vyřešit.