Pokud se nedohodnete, můžete postupovat striktně podle zákona, tj. dle § 35c odst. 10 zákona o daních z příjmů. Nárok na slevu za daný měsíc může uplatnit ten, kdo "splnil podmínky pro jeho uplatnění" na počátku daného měsíce, tj. zejména podmínku, že dítě žije s poplatníkem ve společně hospodařící domácnosti (§ 21e odst. 4). Bude-li dítě každého prvního v měsíci u vás, máte nárok na celoroční slevu...
JV
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
12. 4. 2017 9:43
Dobrý den, chci se informovat ohledně slevy na dítě. Mám dvě děti ana obě děti manžel uplatňuje slevu na daních.Problem je ovšem v tom,že se s manželem rozvadim a děti máme soudem již vyřešené a ve společné péči.S manželem žijeme odděleně. Proto bych chtěla zažádat o slevu pro sebe alespoň i já na jedno dítě. Manžel mě ovšem řekl že mi nedoloži od účetní formulář abych mohla slevu využít. Nevíte tedy jak postupovat? děkuji.