Dodatečné DPH za rok 2005

• (neregistrovaný)

28. 11. 2006 13:22

Prosím o radu ohledně dodatečného DPH.
    V březnu letošního roku jsem dostala opisy dvou faktur přijatých, které měly DZUP v r. 2005. Protože, jsem ještě neměla uzavřený rok 2005 zaúčtovala jsem je do starého roku s tím, že DPH si vybereme v dodatečném daň hlašení v roce 2006. Toto dod.
    hlášení jsem ale zapoměla podat. Může mi FÚ ještě vrátit DPH když
    dodatečné hlášení pošlu nebo už je pozdě, protože do Přiznání k DPH se uvádí" Důvody pro podání dod.hlášeny zjištěny dne (uvedu
    např. březen 2006 nebo červen 2006)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 11. 2006 13:29

DM (neregistrovaný)

Re: Dodatečné DPH za rok 2005
      Myslím, že máte povinnost podat do 30 dnů od zjištění. Podala bych teď a napsala zjištění před 30 dny. A doufala bych že nemají jak zjistit, kdy jsem skutečně zjistila. Ale mají......blbé.

• 28. 11. 2006 14:43

DM (neregistrovaný)

V případě kontroly můžou zjistit, že máte zaúčtováno už v 3/2006 , tedy jste zjistila v 3/2006 a měla jste 30 dnů podat. jak by se potom postavili k ďodateč. daň. přiznání podanému po této lhůtě netuším. Ale zkušenosti jsou bohužel většinou nemilosrdné. Mohli by Vám to neuznat a doměřit penále za neoprávněný nárok několik let zpětně. No zvažte jestli to stojí za ten risk. Zkušenost s tímto konkrétním případem nemám.

• 28. 11. 2006 18:11

Zuzik (neregistrovaný)

Určitě to za ten risk stojí, napiště tam datum teď, prostě jste teď na to přišla. Podle mého je to fakt jen formalita.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).