kolejiště železniční vl-dotaz nájem
Bohužel nejsem kompetentní Vám v této zapeklité situaci radit, ale jelikož vidím, že máte v majetku kolejiště, tak jsem si dovoluji Vám položit otázku: je podle Vašeho názoru pronájem kolejiště nájmem nemovitosti? Máme s tím problém ohledně DPH.
Děkuji
Re: Rušení části kolejiště železniční vl
*** :-) Ale i ten názor je třeba o něco opřít :-) TZ je i rekonstrukce, kterou se mění technické parametry (§33/2). A to, co tam provádíte, je rekontrukcí? Spadá to do definice TZ? Je to taková změna na majetku? Pokud ano, tak dle V500/§47/1/f je součástí ocenění TZ i vyřazení a úpravy toho stávajícího ***
no a to je právě to, co se chci zeptat...mám 100 kolejí...20 metrů dám pryč...a aby těch zbývajících 80 metrů bylo funkčních, tak se musí přiělat 2 pražce a jedna výhybka...můžu to celé brát jako částečnou likvidaci nebo jde o TZ...je délka kolejí tím parametrem, který mi určuje to, zda to můžu vzít jako likvidaci a ne jako TZ ? U budov vím, že zbouráním části budovy dochází k takovým změnám, že to musím považovat za TZ, ale co u takového typu majetku, který jen částečně zkrátím (potrubí, koleje, různé rozvody)
Tak jsem se ptal, bylo k tomu zapotřebí stavební povolení....ale ani to není směrodatné pro to, zda jde o TZ nebo opravu. A ještě si vzpomínám, že kdysi jsem mluvil s někmým s FŘ Ostrava, a mylsím, že jsme se dopracovali k tomu, že pouhé zkrácení např.rozvodů, plotů, apod není TZ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
13. 12. 2006 10:17
Firma provádí odstranění části kolejiště železniční vlečky. V rámci zachování funkčnosti zbývající části se musí zabudovat nová kolejová pole a výhybka (změna geometrické polohy) a provést úprava terénu v místech zlikvidovaných kolejí. Musím veškeré náklady na tuto likvidace pojmou jako TZ železniční vlečky, nebo mohu posoudit tyto práce jako částečnou likvidaci a odúčtovat poměrnou část pořizovací a zůstatkové hodnoty kolejí(do nákladů) a náklady na demolici účtovat do režie. Problém je asi v tom, že musím nově zabudovat koleje a výhybky, což je asi TZ a tím pádem veškeré náklady by asi mohly být náklady na TZ.
Děkuji