Re: nevyrovnaná rozvaha
PS: Proveďte inventury zůstatků všech rozvahových účtů - to byste stejně měla dělat k datu uzávěrky. Uvidíte, kde vám co "visí" za rozdíly. Založte si nějaký speciální účet - třeba 395AU = zaokrouhlovací rozdíly - a s ním proúčtujte všechny rozdíly, na které přijdete. Zkontrolujte prostě vše - 331,336,321,311,314,324, majetkové účty atd. atd. Ono by se to tam mělo plus minus vyrovnat - a vzniklý rozdíl by neměl být tak velký a mohla byste ho srovnat proti 548/648 podle povahy.
Re: nevyrovnaná rozvaha
Do nezaokrouhlené rozvahy bohužel nahlédnout nemohu, dostala jsem už jen tu zaokrouhlenou, takže netuším jak se jim to podařilo.
Každopádně to udělám přesně podle Vaší rady. Moc děkuji, jdu na to....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
14. 12. 2006 14:48
Dobrý den,
včera jsem měla dotaz na nevyrovnanou rozvahu :
Rozdíl je způsoben nepřesným zadáním počátečních stavů. Pokračuje to do roku 2004, kdy byly předány pouze zaokrouhlené počáteční stavy, ale HV a Bú byl zaúčtován ve správné výši.
Paní Eva mi poradila zaúčtovat rozdíl na účet 548, ale můžu ho tam zaúčtovat i když je rozdíl téměř 4 tisíce korun?
Moc děkuji