Re: Ukončení prac. poměru a odstupné
Výpověď už nemám, zaslal jsem ji zpět firmě, ale znění bylo :
Ukončení pracovního poměru oboustranou dohodou ke dni 20.11.2006
Zaměstnanec nemá nárok na odstupné.
Konečné skončení pracovního poměru s platností ke dni ukončení pracovní neschopnosti.
Hmm, tak to je něco jiného. Ze strany firmy to bylo zmatené od samého začátku, buď skončím k nějakému datu nebo skončím ke dnu ukončení neschopnosti, ale obě zaráz nejde.
Oni Vám neposlali klasickou výpověď, ale dohodu a tím, že jste nesouhlasil s jednou z částí by se musela opravdu přepracovat. A váš pracovní poměr tvá dál. Osobně nechápu, proč jste firmu osobně nenavštívil a tyto věci si jednoznačně neujasnil na místě.
Vidíte, a právě proto jsem se ho nejdřív zeptala na znění, protože jsem měla podezření, že o výpověď asi nešlo. Ze strany firmy to nebylo zmatené. Pro Štefana - souhlasím s anonymem. Firma Vám poslala dohodu o skončení pracovního poměru k 20.11.2006 (to že nemáte nárok na odstupné tam ani nemuseli dodávat). Vy jste nesouhlasil (je jedno, zda s celým zněním nebo jen s něčím), tedy se na ukončení nedohodli. Teprve až obě strany se dohodnou na znění a dohodu stvrdí podpisy, pak je dohoda platná. Váš pracovní poměr neskončil, trvá a Vy jste měl nastoupit do práce, což jste neučinil a máte neomluvenou absenci.
Upřímně řečeno, je to zmatené celé. Pokud dostal výpověď koncem listopadu, tak teprve od prosince mu začala běžet výpovědní lhůta. V tom případě měl opravdu chodit od 1.12. do práce. Nesouhlas s jedním bodem ve výpovědi ještě neznamená, že výpověď je neplatná, tudíž dle mně dále běží.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 12. 2006 11:19
Byl jsem zaměstnán u firmy Nermat, s.r.o. od 7.8.2006 do 20.11.2006 - smlouva na dobu neurčitou.
Výpověď jsem obdržel poštou koncem listopadu. Výpoveď jsem podepsal a i ihned zaslal zpět, ale s dodatkem, že nesouhlasím s bodem o odstupném. V pracovní smlouvě odstupné nebylo nijak ošetřeno. Myslím, že mám na odstupné nárok.
Firma Nermat mi teď tvrdí, že díky mému dodatku ("že nesouhlasím s bodem o odstupném") je výpověď neplatná.
A navíc, aniž bych byl informován o neplatnosti výpovědi, jsem měl prý být v zaměstnání od 1.12., takže mi chtějí dát absenci a §53. Dnes (18.12.) jsem se chtěl zaregistrovat na pracovním úřadě, ale nejde to, protože mi Nermat neposlal ani zápočťák, ani zpětně výpověď.
Od 13.11. do 31.11. jsem byl navíc na neschpence (ukončení neschopnosti jsem firmě zaslal).