Čas strávený na pracovní cestě

• (neregistrovaný)

18. 12. 2006 11:31

Moc prosím o radu, nevím si s tím rady, ikdyž jsem si pročetla minulé diskuze: Pracovník byl vyslán na služební cestu 5.11.06 z Olomouce do Českých Budějovic, počátek prac. cesty v 8.00 a koncec ve 20.00. Stravné je mi jasné, ale nevím jak mu tuto cestu ohodnotit ve mzdě. Pracovník má pravidelnou pracovní dobu Po-Pá 7,30-16,00 (tj. 40h/týden). Moc prosím o radu, co mu náleží. Strašně moc děkuji za jakoukoliv radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 12. 2006 12:25

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Čas strávený na pracovní cestě
      Ještě napište, kdy dokončil práci a kdy vyjel zpět.

• 18. 12. 2006 12:35

Jitka Olomouc (neregistrovaný)

Jednání (práce) bylo 11-16,00. Z Českých Budějovic vyjel zpět v 16,30. Děkuji předem

• 18. 12. 2006 12:59

Jiřka (neregistrovaný)

Čas spadající do jeho pracovní doby a nestrávený prací = náhrada mzdy. Čas spadající do jeho pracovní doby a strávený prací = mzda za práci. Čas mimo jeho pracovní dobu a strávený prací = mzda za práci plus přesčasový příplatek (nebo náhradní volno). Čas mimo jeho pracovní dobu a nestrávený prací = nic.
      Takže: 8 - 11 = 3 h náhrada mzdy
      11 - 16 = mzda za práci (odečíst přestávku)
      16 a dále = nic
      Ještě jsem se zapomněla zeptat, co dělal od 7.30 do 8 h. Buď pracoval, tak mzda za práci. Nebo přišel až na 8 h, pak má tu půlhodinu jako náhradní volno (nebo neplacené).

• 18. 12. 2006 13:11

Jitka Olomouc (neregistrovaný)

Paní Jiřinko děkuji, tato pracovní cesta proběhla v NEDĚLI. Do 8h nedělal nic. Tudíž mu i v neděli dát za tu půl h náhradní volno??? Náleží mu nějaký příplatek za neděli???? Jedná se o podnikatelskou sféru. Ještě jednou děkuji, nevím si s tou praci v neděli radu.

• 18. 12. 2006 14:09

Jiřka (neregistrovaný)

Jo tak, ja jsem myslela že šlo o jeho pracovní den, nedívala jsem se do kalendáře. Takže pokud neděle není jeho pracovním dnem, pak mu zaplatíte jen čas strávený prací plus přesčasový příplatek (tj. od 11 do 16 h). Nebo si místo přesčasového příplatku vybere náhradní volno. Pokud by měl profesi řidič a něco někam vezl, pak by samozřejmě měl výkon práce i při řízení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).