Mzda měsíční v době nemoci

• (neregistrovaný)

19. 12. 2006 15:27

Můžete mi poradit?nejsem z toho moudrá-dotaz kolegyně: Měsíční mzda 12.000, rovnoměrně rozvr.prac.doba 40 hod. týdně. Přitom pracují 2 dny krátký týden,4 dny dlouhý týden od 6-20.00 hod (14 hodi) - už tady to není pravda,jedná se o nerovnoměrně rozvrženou PD, je to tak ? dále postupují při nemoci:
    listopad 21+1 svátek, celkem 176 hodin
    nemoc od čt-út,tj. 4 prac.dny á 8 hod. = 32 hod. nemoci
    (pracují 14 hod., počítají s 8 hodinami ??je to kvůli tomu,aby jim vycházel fond asi).
    Měsíční mzdu zaplatí 176 hodin-32 (nemoc) : 14 (směna 14 hodin-tady zase počítají se 14 hodinami)= zaplatí 10 směn a 4 hodiny.
    Zaměstnanci se ohrazují, že nemají hodinovou mzdu, má se jim odečítat pracovní dny nemoci, ne hodiny. Jste z toho moudří ? já ne. Jak by to podle vás mělo být správně? vždyt nemůžou jednou počítat 8 hodin a podruhý 14 hodin ??

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 12. 2006 21:03

Jiřka (neregistrovaný)

Re: mzda měsíční v době nemoci
      Podle mě při takovém rozvržení vůbec nemají mít měsíční mzdu, ta se používá jen při rovnoměrném rozvržení pracovní doby.
      Ale když už to tak mají, pak bych měsíční mzdu zkrátila o mzdu za hodiny, které v důsledku nemoci ten který člověk neodpracoval. Tzn. záleželo by na tom, v kterém týdnu byl nemocen a kolik hodin v důsledku nemoci neodpracoval.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).