Re: rehabilitace zaměstnance - prosím mz
Podle dosud platícího Zákoníku práce má zaměstnanec nárok na náhradu mzdy na dobu nezbytně nutnou k ošetření nebo vyšetření ve zdravotnickém zařízení, které má smlouvu s jeho ZP, pokud nebylo možné toto ošetření vykonat mimo pracovní dobu. Pokud bylo možné toto mimo pracovní dobu a on jde v pracovní době, má tu nezbytně nutnou dobu omluvenou, ale bez náhrady mzdy. A záleží také na tom, zda ty rehabilitace jsou ve zdravotnickém zařízení a zda toto zdrav. zařízení má smlouvu s jeho ZP. Doba nezbytně nutná znamená dobu, kterou strávil ošetřením nebo vyšetřením, případně doba dojezdu z toho zdrav. zařízení. Ať chodí mimo pracovní dobu. Kromě toho v novém ZP, který začne platit od 1.1. bylo toto nařízení vlády, které určuje tyto náhrady a volna, zrušeno a nové zatím není.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
19. 12. 2006 19:49
Dobrý jsem, jsem OSVČ a provozuji zámečnictví a mám 2 zaměstnance.Zaměstnanec chodí neustále na nějaké vyšetření k lékaři v pracovní době a ted dokonce má napsané rehabilitace od doktora na každý druhý den.Tutíž neustále chybí v práci.
To jsem povinnen mu proplácet?a v jaké výši?a kolik může nejvíc hodin?Nebo mu mám nařídit at chodí po pracovní době?
Děkuji