DE a odpis phledávek přihl. do konkursu

• (neregistrovaný)

27. 12. 2006 17:36

Dobrý den, mám dotaz ohledně pohledávek, které jsem v roce 2005 přihlásil do konkurzního řízení. Firma, ketrá mi peníze dlužila vyhlásila sama na sebe v roce 2005 konkurs, pohledávky jsem řádně přihlásil a vedl v eviednci v pohledávkách.Tento rok 2006 mi přišlo vyrozumění, že pro nedostatek majetku mi nic nebude uhrazeno. Znamená to tedy pro mě, že stávající pohledávky stále povedu v evidneci až dokud podnikání neukončím a co pak s nimi? Nebo je mohu nějak odepsat a vyřadit z DE na základě rozhodnutí soudu o ukončení konkurzu? Danit je nemusím pokud jsem je přihlásil do konkurzu - je to tak správně?

Předem děkuji pokud by někdo věděl odpověď nebo alespoň někam nasměrovat popř. odkázat
    Josef

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 12. 2006 18:23

Anonymní (neregistrovaný)

Re: DE a odpis phledávek přihl. do konku
      Pohledávku na základě sdělení o zrušení konkurzu pro nedostatek majetku vyřadíte z evidence a nebudete dodaňovat. Vyřazení pohledávky doložíte sdělením soudu o zrušení konkurzu pro nedostatek majetku.

• 27. 12. 2006 22:48

Pavel (neregistrovaný)

Můžete uvést na základě jakého předpisu?

§ 24/2/y ZDP platí přímo jen pro poplatníky vedoucí účetnictví.

Nepřímo se na něj dostanou i ostatní při použití § 23/8/2 resp. 3 ZDP. Tj. až při skončení, přerušení, změně způsobu uplatňování výdajů.

Hezký večer!

• 31. 12. 2006 11:25

Josef.D. (neregistrovaný)

Děkuji moc za odpověď

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).