Re: DE a odpis phledávek přihl. do konku
Můžete uvést na základě jakého předpisu?
§ 24/2/y ZDP platí přímo jen pro poplatníky vedoucí účetnictví.
Nepřímo se na něj dostanou i ostatní při použití § 23/8/2 resp. 3 ZDP. Tj. až při skončení, přerušení, změně způsobu uplatňování výdajů.
Hezký večer!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 12. 2006 17:36
Dobrý den, mám dotaz ohledně pohledávek, které jsem v roce 2005 přihlásil do konkurzního řízení. Firma, ketrá mi peníze dlužila vyhlásila sama na sebe v roce 2005 konkurs, pohledávky jsem řádně přihlásil a vedl v eviednci v pohledávkách.Tento rok 2006 mi přišlo vyrozumění, že pro nedostatek majetku mi nic nebude uhrazeno. Znamená to tedy pro mě, že stávající pohledávky stále povedu v evidneci až dokud podnikání neukončím a co pak s nimi? Nebo je mohu nějak odepsat a vyřadit z DE na základě rozhodnutí soudu o ukončení konkurzu? Danit je nemusím pokud jsem je přihlásil do konkurzu - je to tak správně?
Předem děkuji pokud by někdo věděl odpověď nebo alespoň někam nasměrovat popř. odkázat
Josef