Platnost dálniční známky

• (neregistrovaný)

5. 1. 2007 12:15

dobrý den
    Máme debatu se šéfem ohledně platnosti dálniční zánky a mám takový dotaz. Dálniční známky pro rok 2006 je platná do 31.12.2006, ale na kuponu prokazující zaplacení poplatku je vyznačena platnost do 31.1.2007.
    Vyjádřili se k tomu naši zákonodárci nějak, nebo jednostranným úkonem tuto platnost omezili.
    děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 1. 2007 12:34

graver (neregistrovaný)

Re: platnost dálniční známky
      >dobrý den
      >Máme debatu se šéfem ohledně platnosti dálniční zánky
      >a mám takový dotaz. Dálniční známky pro rok 2006 je
      >platná do 31.12.2006, ale na kuponu prokazující
      >zaplacení poplatku je vyznačena platnost do 31.1.2007.
      Tak jest. Zastaralá informace o platnosti je i na informačním letáku, který dostanete při zakoupení známky.
      >Vyjádřili se k tomu naši zákonodárci nějak, nebo
      >jednostranným úkonem tuto platnost omezili.
      >děkuji
      Jednostranným úkonem (změnou zákona) platnost omezili.

• 5. 1. 2007 13:50

Karel (neregistrovaný)

Ale pokud zazalujete MD tak vyhrajete a dostanete pomernou cast zpet. :-))

• 5. 1. 2007 14:45

Pavel (neregistrovaný)

Když jsem si kupoval známku, tak jsem si ji koupil do 31.1.2007.
      V právním státě je retroaktivita zákonů zakázána a proto platnost končí až 31.1.2007. Jestli jsme v právním státě nechám na Vás. :-))

Zákon o zkrácení platnosti dálničních známek, který si Kapsch nechal od darmožroutů schválit, je tedy proti ústavní a vědí to i policajti. Pokud by se chtěl někdo špinit a žalovat stát, měl by vyhrát a stát by mu měl leden proplatit. Tolik teorie.

Pro auta do 3,5 tuny je pohodlnější koupit novou známku s platností 1.12.06 až 31.1.08.

Hezký den!

• 5. 1. 2007 15:47

graver (neregistrovaný)

Už jsem tu psal, že je o (mimo jiné) lapsus z oblasti spotřebitelského práva a pokud je mi známo, tak právníci se vcelku shodují na tom, že soudní spor o event. postih za jízdu bez známky by pravděpodobně vyhrál bezznámečník. Na věci to ovšem asi nic nemění - možná pár (vyhraných) sporů bude a tím to skončí. Je to věc principu, z ekonomického hlediska bagatelní záležitost a pouze příležitost pro pár uřvanců. Prakticky se to týká pouze těch, kteří v r. 2007 chtěli po dálnicích jezdit jen v lednu. Ti si teď budou muset koupit krátkodobou nebo jezdit bez a těšit se na vyhraný spor.

• 5. 1. 2007 16:03

Pavel (neregistrovaný)

Souhlasím, pro osobáky to praktický význam nemá. Ale pokud jsou známky zkráceny i pro náklaďáky, tak to může být o něčem jiném.
      I když i tady bych měřil (možný užitek)/(jisté náklady).

P.S.
      Gravere, něco ke kompendiu jsem písnul na www JanyF.

Hezký den!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).