Re: Obchodní podíl
*** :-))) Nevím, možná já? :-)) Když NĚCO má, tak to za nějakou cenu nabyl, a když TO prodá, tak taky za nějakou cenu (a Vy jste se ptala na PRODEJ podílu), no a rozdíl "prodal mínus nabyl" jde ke zdanění, pokud není od daně osvobozen :-) ***
Re: Obchodní podíl
*** Použiju ten Váš: dejme tomu koupí podíl ve společnosti za těch 300 tis. Prodá ho po pěti letech za 400 tis., pak příjem těch 400 tis. je od daně z příjmu osvobozen = nikde se neuvádí. Pokud ho ale prodá po roce, pak do příjmů §10 uvede těch 400 tis. a do výdajů těch 300 tis. Takže dílčí ZD dle §10 by byl 100 tis. :-) Pořád předpokládám, že vlastníkem podílu je FO ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
5. 1. 2007 14:38
Hezký den všem,
dnes se mě zeptal můj šéf zda se zdaňuje částka z prodeje obchodního podílu a já jsem mu neuměla odpovědět.
Není tady někdo, kdo by mi poradil, kde bych se k tomu něco dočeta a mohla mu podat co nejlepší informace.
Děkuji Pavlína