Dohadná položka na nevyčerp.dovolenou

• (neregistrovaný)

7. 1. 2007 16:03

Dobrý den, včera jsem hledala na tomto diskusním fóru toto téma , protože pořád přemýšlím, zda tvořit nebo netvořit dohadnou položku na nevyčeranou dovolenou. Přiznám se, že zprac.PÚ pro několik firem a tuto položku netvořím. Moje kamarádka pracuje ve firmě, která má cca 40 zaměstnanců a dost přísný audit - také tuto dohadnou položku neúčtuje. Ve vnitřní směrnici to opatřila, tak že se jedná o neustále se opakující se výdaj. Prosím, jak to vidíte vy? Ještě na okraj - odebírám 1000 řešení (Poradce) a v čísle 6/2006 str.117 je dotaz na toto téma a odpověď ve smyslu, že by se tato položka tvořit měla.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 1. 2007 14:32

pavla (neregistrovaný)

Re: Dohadná položka na nevyčerp.dovoleno
      Nedávno jsem se taky ptala auditora prý tak 1/2 položku tvoří a zbytek to má ošetřeno ve směrnici a vzhledem k tomu, že to u nás není velká položka nechal to na nás. Jo ještě nakousnul něco v tom smyslu, že když se tvoří dohad.položka na mzdy, má se k tomu tvořit rezerva na OSSZ a ZP

• 8. 1. 2007 17:36

Zuzik (neregistrovaný)

Už se to tady řešilo, zkuste si to tu ve fóru vyhledat. Doh.položka by se měla tvořit, ale je na Vás, zda si ve směrnici tuto zařadíte mezi stále se opakující, pak ji netvoříte.

• 8. 1. 2007 20:48

JR (neregistrovaný)

Děkuji za Vaše odpovědi, když o tom přemýšlím, tak pokud by se tvořila dohadná položka na 521, tak by se asi opravdu měla tvořit i na OSSZ a zdr.poj.-asi zůstanu u trvale opakujicích se výdajích.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).