Re: Dohadná položka na nevyčerp.dovoleno
Nedávno jsem se taky ptala auditora prý tak 1/2 položku tvoří a zbytek to má ošetřeno ve směrnici a vzhledem k tomu, že to u nás není velká položka nechal to na nás. Jo ještě nakousnul něco v tom smyslu, že když se tvoří dohad.položka na mzdy, má se k tomu tvořit rezerva na OSSZ a ZP
Re: Dohadná položka na nevyčerp.dovoleno
Děkuji za Vaše odpovědi, když o tom přemýšlím, tak pokud by se tvořila dohadná položka na 521, tak by se asi opravdu měla tvořit i na OSSZ a zdr.poj.-asi zůstanu u trvale opakujicích se výdajích.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 1. 2007 16:03
Dobrý den, včera jsem hledala na tomto diskusním fóru toto téma , protože pořád přemýšlím, zda tvořit nebo netvořit dohadnou položku na nevyčeranou dovolenou. Přiznám se, že zprac.PÚ pro několik firem a tuto položku netvořím. Moje kamarádka pracuje ve firmě, která má cca 40 zaměstnanců a dost přísný audit - také tuto dohadnou položku neúčtuje. Ve vnitřní směrnici to opatřila, tak že se jedná o neustále se opakující se výdaj. Prosím, jak to vidíte vy? Ještě na okraj - odebírám 1000 řešení (Poradce) a v čísle 6/2006 str.117 je dotaz na toto téma a odpověď ve smyslu, že by se tato položka tvořit měla.