S.R.O. - prosím radu od pí bdm

• (neregistrovaný)

7. 1. 2007 23:04

Dobrý den,
    prošla jsem si řadu diskuzí na téma s.r.o. a ráda bych se jen ujistila, že jsem pochopila vše správně ....

1) s.r.o. byla zapsána do OR 8.12.06, k tomuto datu vytvořím zahajovací rozvahu formou navedení PS do účetního SW:
    701/411 .... 200 tis ... ZK
    221/701 .... 201 tis ... ZK vložen do banky + 1000Kč na bank.popl.
    701/365 .... 1 tis ... částka nad ZK ( - " -)
    - do 31.3.2007 podám nulové DPPO, nulový VZaZ a rozvahu, kde bude jen ZK, závazek ke společníkovi 1000 a 200tis v bance.

2) VH na schválení zřizovacích výdajů ještě neproběhla, dojde k ní v průběhu ledna 2007 - nemáte prosím náhodou nějaký vzor, jak by tato VH měla vypadat?
    ....... zřizovací výdaje budou tedy součástí nákladů až v r. 2007 (zúčtuji náklady souhrně interním dokladem s datem VH ve 2007 - budou jen kolem cca 15000 - ŽL, kolky, právník .. proti 365)

3) registrace na FÚ má být do 30-ti dnů, tj. zítra nám zřejmě vyprší poslední den -( ... mohu se zrovna registrovat k DPH? (dočetla jsem se zde na BC v sekci FÚ_registrace, že by to mohl být problém? Dále se zde také psalo, že pokud se přihláška k registraci posílá poštou, musí být přílohy úředně ověřeny? - kopie výpisu z OR, rozhodnutí o zápisu do OR, sml.s bankou, ŽL ...)

pokračování .......

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).