Re: Přechod DE -> účetnictví v Pohodě
v agendě účetnictví zadáte faktury přijaté 701/321, vydané 311/701 analytiku jak potřebujete, potom v agendách přijaté a vydané faktury je zadáte znovu s předkontací BEZ, aby se vám faktury spárovaly při platbách. postupujte podle návodu, který Pohoda má,docela to podle nich jde
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
8. 1. 2007 14:49
Přecházíme na přelomu roku z DE do účetnictví a zároveň ze Sterea na Pohodu, udělali jsme to tak, že jsme zadali neuhrazené faktury (přijaté, vydané) do r. 2006 jakobychom vedli ucetnictvi s tim, že jsme změnili předkontaci na 311/491200 resp. 491600 u vystavených fa. a 491500(200)/321 u přijatých fa. Analytické účty jsem nastavil stejně jako syntetický 491000, tj. pasivní účet, rozvaha řádky 70/15 (kompletní/zkrácená). Efekt, kterého jsem dosáhl je ale ten, že se mi ve výpisu snížily o hodnotu přijatých faktur dlouhodobé závazky. Prosím poraďte, kde děláme chybu, děkuji převelice :)