Můžete mi prosím říci vaše názory-DPH

• (neregistrovaný)

10. 1. 2007 14:25

Můžete mi prosím říci vaše názory na uplatnění jestli je tento postup možný?
    Jsme s.r.o.,které začalo pracovat od prosince.............máme podepsanou smlouvu na zakázku.............za prosinec musíme vystavit fakturu s DPH,ale zatím ho nemáme potvrzené,protože registrace neni hned vyřízená,takže bude až příští týden ve středu. A pak budem kvartálový plátci DPH.
    Můžeme vystavit fakturu za prosinec s DPH a hned ho také odvést? Nebo co je správné?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 1. 2007 14:33

Zuzik (neregistrovaný)

Re: Můžete mi prosím říci vaše názory-DP
      Fakturu s DPH můžete vystavit až od data, kdy budete zaregistrováni. Pokud jste v prosinci nebyli zaregistrováni,pak nemůžete fa s DPH vystavit.

• 11. 1. 2007 8:40

Jana (neregistrovaný)

A prosím vás,co máme tedy dělat. Máme vystavit fakturu v částce dohodnuté bez DPH anebo včetně DPH,ale to nebudem vyčíslovat? Jsme ted z toho tady dost špatní,protože ta firma bude na nás asi pěkně naštvaná:(
      Děkuji moc za pomoc

• 11. 1. 2007 9:01

Zuzik (neregistrovaný)

Nevím,jak máte postavenou smlouvu. Ve smlouvě máte uvedenou částku plnění - včt.DPH? nebo bez DPH? nebo úplně bez ničeho? Ale určitě fakturujte za prosinec dílčí plnění v holém základu-bez DPH ! jestli by nebylo lepší vystavit jim zálohovou fakturu(bez DPH)a při konečném uzavírání zakázky na konečné faktuře ( předpokládám že v té době již plátcem budete ) pak vyčíslíte DPH z celé částky zakázky a odečtete jen přijatou zálohu bez DPH. Správnější by ale bylo vystavit fakturu bez DPH - dle mého názoru se jedná o dílčí plnění.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).